Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nivegy-völgyi névjegy - Dobosi Pincészet

A Dobosi család borairól már 18. századi források is említést tesznek. Dobosi Dániel, a család egyik leszármazottja, 1979-ben kezdett el újra borászattal foglalkozni, akkor még traktorosként, másodállásban. Idővel gyarapodtak. Ebben sokat segített a tulajdonukba került kis lakatosüzem, amely mára már mérnök fia, Dániel vezetésével rozsdamentes termékeket gyárt.

Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegy balatoncsicsói plébánia borász bor névjegyek

Így vált lehetővé, hogy a borászat is szépen fejlődjön. Jelenleg 25 hektáron gazdálkodnak, és évi 60 ezer palack készül, közülük nem egy díjnyertes. Ezenkívül bio gyümölcsleveket, mézet, szőlőmagolajat és -őrleményt is értékesítenek.

0 Tovább

2x2 néha 5 - beszámoló az 1. Borász Műhelyről

A Borász Műhelybeszélgetések első alkalmának témája az együttműködésre és közös értékesítésre alapozott borvidéki marketing volt, 2x2 néha 5 címmel.

A meghívott előadó - Borbély Sándor, a Pannonhalmai Borvidéken működő Borpromo Kft. tulajdonos-ügyvezetője arról beszélt, melyek egy bormarketing vállalkozás vezetőjének szempontjai, és hogyan, miben segíthet a közös borvidéki értékesítés.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegy - Dobosi Péter

Első kecskéjét titokban kellett megvennie az akkor 12 éves srácnak, nem volt még támogatott műfaj a kecsketartás. Miután letöltötte nagybátyjánál a kötelező gyakorlati időt festő-mázolóként, már ment is a saját feje azaz a saját vállalkozása után.

Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegy kecskesajt őstermelő balatoncsicsói plébánia Balatoncsicsó névjegyek

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegy - Dobosi Károly, Dobosi Mátyás

A fivérek közül Károly sajtokat készít.

Eredeti szakmája ács. Jelenleg unokabátyja kis üzemében, a DD Inoxnál dolgozik alkalmazottként Szentantalfán, ahol saválló termékeket gyártanak. Mindig is szerette az állatokat, különösen a teheneket, régóta érlelődik benne a terv, hogy belevágjon egy saját vállalkozásba.

balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegy névjegyek

Mivel a terveiben a tehén volt a főszereplő, lévén kedvenc állata, a tehéntejből készülő termékekre esett a választása: sajtra, túróra, joghurtra, amelyeket többféle ízesítéssel készít. Mindezt jó fél éve kezdte tudatosan építgetni, és mára elkészült a kis házi feldolgozó is. A környéken inkább kecskékkel foglalkoznak, bízik benne, hogy lesz kereslet a termékei iránt.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegy - Cseh Családi Pince

Családtagok közösen működtetik a 11 hektáron elterülő birtokot, amely eredendően nagyapai örökség. A bor készítése is a szőlőtermelő családtagoktól vásárolt szőlőből történik.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Szentantalfa Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegy bor borász

Aki mindezt összefogja: Kiss Csaba. Annak idején Arácson tanult mezőgazdasági szakközépiskolában, majd Gödöllőre került. De a szíve hazahúzta. Hamar rájött, hogy nem való gépészmérnöknek.

0 Tovább

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog