Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nivegy-völgyi Tudástár - „Borász Műhely”

MEGHÍVÓ

Kedves Nivegy-völgyi Borász!

Bizonyára értesült már róla, hogy idén megkezdődik a balatoncsicsói plébánia felújítása. Az épület az egész Nivegy-völgy lakosságát fogja szolgálni: a tervek szerint a helyi turizmus, a kulturális élet, a civil összefogás és a helyi vállalkozások otthonává és szervezőerejévé válik majd.

A felújításhoz kapcsolódóan "Borász Műhely" címmel beszélgetés sorozatot szervezünk a helyi borászok által fontosnak tartott témákban. Hogy valóban olyan témák legyenek terítéken, amelyek a helyi borászokat érdeklik, számítunk a visszajelzésére az alábbi témákkal kapcsolatban.

0 Tovább

Nivegyi névjegy - Brazsil pincészet​

A családi pince a Szent Balázs hegyen található, ahol mintegy 9 hektáron gazdálkodnak 2010 óta, hagyományos és a modern módszerek ötvözésével. Ennek lényege, hogy a szőlőt a lehető leggyorsabban dolgozzák fel. Fajélesztőt nem használnak, a segédanyagok mennyiségét is igyekeznek korlátozni. A dűlőszelektált fehér - és vörösborok zalai tölgyfahordóban érlelődnek, az illatos fajták és rozék acéltartályokban.

A szőlő számukra a családi élet része. Mint családtagnak, a "Brazsil Cseppeknek" mindent megadnak, amire csak szüksége van, mondják.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy névjegy bor borász névjegyek

0 Tovább

Mitől különleges Nivegy-völgy?

balatoncsicsói plébánia Balatoncsicsó közösségi felújítás Nivegy-völgy felújítás névjegyek hírek

A Nivegy-völgy falvainak története c. könyvet lapozgatva rendkívül izgalmasan tárulnak föl a régi idők. Nézzünk is meg pár izgalmas részletet!

A gazdag természetei adottságok miatt a környék mindig lakott volt. Az őskori településnyomokon újabbakat és újabbakat találtak. "Az idők végtelenje óta csörgedező Csorsza- vagy Cserkúti-patak mentén ősidők óta útvonalat tapostak ki a jövő-menő embercsoportok. Ez az évezredek óta használt természetes útvonal - azóta kiépítve - a Balaton-felvidék és a Balaton partvidéke között az egyik legfontosabb útvonal napjainkban is. A Csorsza-pataknak és az ősidők óta használatos útvonalnak helyet adó - északról déli irányba táguló - széles völgyet nevezik évszázadok óta Nivegy vagy Nevegy-völgynek."

0 Tovább

Nivegyi névjegy - Antmann Pince

A cikksorozattal az a célunk, hogy számba vegyük és bemutassuk mindazokat a vállalkozókat, borászokat, kézműveseket, őstermelőket, akiket érdemes megismerni, akikre büszkék lehetünk, és akiknek egymást, egymás tevékenységét is érdemes megismerniük.

Antmann pince
-
Antmann József hegybíró és Szalai Lívia szakács

balatoncsicsói plébánia Balatoncsicsó közösségi felújítás Nivegy-völgy Nivegyi névjegy névjegyek

0 Tovább

Nivegy-völgyi Tudástár - konzultáció szállásokról


A pénteki nap hasznos volt mind a meglátogatottak, mind a tanácsadók számára. A már megszokott módon egy rövid összefoglalással számolunk be Szalay-Zala Andrea és Soltész Anikó látogatásáról a szállásokon, leendő szállásokon.

Mire jutottunk?

− A falusi szállások építészeti tervezése illetve felújítása ELŐTT lenne nagyon hasznos szakértői tanácsokat adni. Az esztétikai szempontok megvitatásán túl folyamatosan tájékoztatva a szállásadókat a besorolások feltételrendszeréről, a működtetés jogi lehetőségeiről.

0 Tovább

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog