MEGHÍVÓ

Kedves Nivegy-völgyi Borász!

Bizonyára értesült már róla, hogy idén megkezdődik a balatoncsicsói plébánia felújítása. Az épület az egész Nivegy-völgy lakosságát fogja szolgálni: a tervek szerint a helyi turizmus, a kulturális élet, a civil összefogás és a helyi vállalkozások otthonává és szervezőerejévé válik majd.

A felújításhoz kapcsolódóan „Borász Műhely” címmel beszélgetés sorozatot szervezünk a helyi borászok által fontosnak tartott témákban. Hogy valóban olyan témák legyenek terítéken, amelyek a helyi borászokat érdeklik, számítunk a visszajelzésére az alábbi témákkal kapcsolatban.

 
  1. 2x2 néha 5 - hogyan segíthet a közös borvidéki értékesítés? -  egy bormarketing vállalkozás vezetőjének szempontjai (Borbély Sándor, Borpromo Kft.)

Borbély Sándor a Borpromo Kft. alapítója és ügyvezetője. A vállalkozás küldetése, hogy a Pannonhalmi Borvidéken működő borászatokkal, cégekkel, szervezetekkel, egyesületekkel együttműködve elősegítse a borvidék ismertségének növelését, a borvidékünkön termett kiváló minőségű borok minél szélesebb körű megismertetését. Tevékenysége különféle rendezvények szervezése, koordinálásával, a borvidéki marketing és PR munka támogatásával és mind a borvidéken, mind a borvidék határain túl fesztiválokon, rendezvényeken való részvétellel, a Pannonhalmi Borvidék borainak kóstoltatása, népszerűbbé tétele érdekében. További információk: www.borpromo.hu

  1. Együtt vagy egyedül könnyebb? - az év "borász közössége" díjat nyert Balatoni Kör vezetőjének tanácsai (Istvándy Gergő, Badacsony) 

Istvándy Gergő a badacsonyi Istvándy Pincészet harmadik generációs borásza. Alapító tagja a Badacsonyi KÖRnek, amelyet öt helyi érdekű személy alapított azzal a céllal, hogy felrázzák, megújítsák a Balaton északi partjának egyik legizgalmasabb borvidékét, új célokat, új távlatot rendelve mellé, és a Balatoni KÖRnek, amely már nemcsak borászatokat, hanem a magas színvonalú vendéglátásban gondolkodó vállalkozók összefogását  is propagálja. 

  1. Miért épp ezt a bort ajánlom?  - egy sommelier visszajelzései és tanácsai borászoknak (Molnár László, Sommelier)

Molnár László a világ számos országában és Budapest több neves éttermében dolgozott sommelierként, és munkája során a Queen Mary és más óceánjárók fedélzetén több ízben kerülte körbe a Földet. A sokrétű nemzetközi tapasztalat nemcsak az egyes országok és vendégek borhoz és ételekhez fűződő viszonyára terjed ki, hanem arra a szemléletre, amellyel a világ kisebb és nagyobb bortermelői az ügyfeleikkel kapcsolatba kerülnek, megismerve, kiszolgálva és terelve az igényeiket, elvárásaikat. László emellett borászként saját bormanufaktúrát is épít szülőhelyén, Tokaj Hegyalján.

  1. Ki issza a boromat? - a közönség elérésének lehetőségei (Megyeri Sára, Borjour)

Megyeri Sára a Borjour kóstolósorozat szervezője és az azonos című rádióműsor szerkesztő-műsorvezetője. A Borjour heti rendszerességgel szervez kóstolókat Budapesten, amelyek közül a legnagyobb a Borjour Magnum a Millenárison, ahol idén 220 borászat állított ki és ahová közel 3000 ember látogatott el. Lassan 10 éve segítenek a pincészeteknek és az érdeklődő közönségnek egymásra találni. 

  1. Tanulni, tanulni, tanulni? – a folyamatos önképzés jelentősége  (Földesi Gyula, Soós István Borászati Szakképző Iskola)

Földesi Gyula a budafoki Soós István Borászati Szakképző Iskola igazgatója és tanára. Az oktatási intézményből nemcsak a szakképzés keretében kerülnek ki több mint 100 éve a jövő borászai és technológusai, hanem felnőttképzési rendszere keretében hatékonyan segíti a szakma folyamatos továbbképzését is. Földesi Gyula 2014-től miniszteri megbízottként szolgálja a agrár szakképzés fejlesztésének ügyét. 

A Borász Műhely sorozattal együtt egy közös tervezés is elindul a Nivegy-völgyi vállalkozások jövőjéről, működéséről, az általuk biztosított szolgáltatások értékének növeléséről, a hosszú távú eredményes és jövedelmező működés lehetőségeiről. Sok szeretettel várjuk ezekre a tervező alkalmakra és beszélgetésekre 2015. április-december között!

Annak érdekében, hogy a szervezéshez rendelkezésünkre álljon minden szükséges információ, kérjük töltsön ki egy online elérhető kérdőívet.

A beszélgetések és előadások, valamint a közös tervezés szervezői: Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ, Nivegy-völgyi Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány.

A beszélgetéseket, a közös tervezést Balázs Tibor, a Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány ügyvezetője is segíti, aki amellett, hogy több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a kisvállalkozások fejlesztésében, borász is.

Az előadások és a rendezvények kapcsolattartója:

Scher Zoltán scherzoli@gmail.com +36 20 589 646

A projekttel kapcsolatban információk elérhetők awww.facebook.com/csicsoiplebania oldalon, valamint a projekt két helyi szervezőjénél:

Nemes Gusztáv 36 20 397 3953, nemes23@gmail.com

Szabó Bálint 36 70 310 5284, szbblnt@gmail.com