A családi pince a Szent Balázs hegyen található, ahol mintegy 9 hektáron gazdálkodnak 2010 óta, hagyományos és a modern módszerek ötvözésével. Ennek lényege, hogy a szőlőt a lehető leggyorsabban dolgozzák fel. Fajélesztőt nem használnak, a segédanyagok mennyiségét is igyekeznek korlátozni. A dűlőszelektált fehér - és vörösborok zalai tölgyfahordóban érlelődnek, az illatos fajták és rozék acéltartályokban.

A szőlő számukra a családi élet része. Mint családtagnak, a „Brazsil Cseppeknek” mindent megadnak, amire csak szüksége van, mondják.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy névjegy bor borász névjegyek

 

Jó évjáratokban késői szüretelésű bort és jégbort is előállítanak. Olasz rizlinget, Rizlingszilvánit, Traminit, Irsai Olivért, Kékfrankost, Rajnai rizlinget, Merlot-t termesztenek és egy ősi magyar fajtát, a Piros Bakatort.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy névjegy bor borász névjegyek

A 2013-es Rizlingszilváni az Országos Borverseny Aranyérmese és Különdíjasa lett 2014-ben, valamint a Népszabadság top 100 bora közé választották. Ugyanebben az évben a 2011-es késői szüretelésű boruk a Borvidéki Borverseny Csúcsbora lett.

Tavaly ősszel Keszthelyen, a piacon nyitották meg Borsarok nevű borboltjukat. Tagjai a Nivegy-völgyi Borút egyesületnek is. A pincénél csoportokat fogadnak borkóstolóra.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy névjegy bor borász névjegyek

A harmadik generációs családi gazdaságot dr. Brazsil József és fia dr. Brazsil Dávid irányítja. József a keszthelyi Georgikon egyetemi docense, míg Dávid magyar és francia borászati tanulmányai után először a magyar, jelenleg az EU szakmai szervezetének borászati referense. 
Az értékesítés a család hölgytagjainak feladata. 

Babarczy Veronika