A fivérek közül Károly sajtokat készít.
Eredeti szakmája ács. Jelenleg unokabátyja kis üzemében, a DD Inoxnál dolgozik alkalmazottként Szentantalfán, ahol saválló termékeket gyártanak. Mindig is szerette az állatokat, különösen a teheneket, régóta érlelődik benne a terv, hogy belevágjon egy saját vállalkozásba.
Mivel a terveiben a tehén volt a főszereplő, lévén kedvenc állata, a tehéntejből készülő termékekre esett a választása: sajtra, túróra, joghurtra, amelyeket többféle ízesítéssel készít. Mindezt jó fél éve kezdte tudatosan építgetni, és mára elkészült a kis házi feldolgozó is. A környéken inkább kecskékkel foglalkoznak, bízik benne, hogy lesz kereslet a termékei iránt.
Öccse, Mátyás segít neki mindebben, főleg a piacon való árusítást kedveli, de közben ő is terveket sző: méhészettel, mézzel szeretne foglalkozni.
Eredeti szakmája kőműves, amit szívesen csinált, de mindig is tetszett neki a függetlenség, amit az állattenyésztés megenged. A rokonságban nagyon sokan méhészkednek, gyerekkora óta figyelte ezt a szakmát, és most, felnőtt fejjel maga is ezt választja. Jelenleg 5 méhcsaládja van, hamarosan készül vásárolni újabb családokat, és lassan megélhetéssé fejleszteni a vállalkozást. Mivel a környéken nincsenek alkalmas területek, Mátyás úgy tervezi, hogy az országban vándorol majd a méheivel, hogy azok jó minőségű repce-, akác-, hárs-, és napraforgó mézet tudjanak készíteni. Utóbbiért például Békés megyébe kell majd mennie.
Sok sikert kívánunk mindkettőjüknek az induláshoz!
Babarczy Veronika