Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nivegy-völgyi névjegy - Dobosi Péter

Első kecskéjét titokban kellett megvennie az akkor 12 éves srácnak, nem volt még támogatott műfaj a kecsketartás. Miután letöltötte nagybátyjánál a kötelező gyakorlati időt festő-mázolóként, már ment is a saját feje azaz a saját vállalkozása után.

Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegy kecskesajt őstermelő balatoncsicsói plébánia Balatoncsicsó névjegyek

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegy - Dobosi Károly, Dobosi Mátyás

A fivérek közül Károly sajtokat készít.

Eredeti szakmája ács. Jelenleg unokabátyja kis üzemében, a DD Inoxnál dolgozik alkalmazottként Szentantalfán, ahol saválló termékeket gyártanak. Mindig is szerette az állatokat, különösen a teheneket, régóta érlelődik benne a terv, hogy belevágjon egy saját vállalkozásba.

balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegy névjegyek

Mivel a terveiben a tehén volt a főszereplő, lévén kedvenc állata, a tehéntejből készülő termékekre esett a választása: sajtra, túróra, joghurtra, amelyeket többféle ízesítéssel készít. Mindezt jó fél éve kezdte tudatosan építgetni, és mára elkészült a kis házi feldolgozó is. A környéken inkább kecskékkel foglalkoznak, bízik benne, hogy lesz kereslet a termékei iránt.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegy - Cseh Családi Pince

Családtagok közösen működtetik a 11 hektáron elterülő birtokot, amely eredendően nagyapai örökség. A bor készítése is a szőlőtermelő családtagoktól vásárolt szőlőből történik.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Szentantalfa Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegy bor borász

Aki mindezt összefogja: Kiss Csaba. Annak idején Arácson tanult mezőgazdasági szakközépiskolában, majd Gödöllőre került. De a szíve hazahúzta. Hamar rájött, hogy nem való gépészmérnöknek.

0 Tovább

Nivegy-völgyi Tudástár - „Borász Műhely”

MEGHÍVÓ

Kedves Nivegy-völgyi Borász!

Bizonyára értesült már róla, hogy idén megkezdődik a balatoncsicsói plébánia felújítása. Az épület az egész Nivegy-völgy lakosságát fogja szolgálni: a tervek szerint a helyi turizmus, a kulturális élet, a civil összefogás és a helyi vállalkozások otthonává és szervezőerejévé válik majd.

A felújításhoz kapcsolódóan "Borász Műhely" címmel beszélgetés sorozatot szervezünk a helyi borászok által fontosnak tartott témákban. Hogy valóban olyan témák legyenek terítéken, amelyek a helyi borászokat érdeklik, számítunk a visszajelzésére az alábbi témákkal kapcsolatban.

0 Tovább

Nivegyi névjegy - Brazsil pincészet​

A családi pince a Szent Balázs hegyen található, ahol mintegy 9 hektáron gazdálkodnak 2010 óta, hagyományos és a modern módszerek ötvözésével. Ennek lényege, hogy a szőlőt a lehető leggyorsabban dolgozzák fel. Fajélesztőt nem használnak, a segédanyagok mennyiségét is igyekeznek korlátozni. A dűlőszelektált fehér - és vörösborok zalai tölgyfahordóban érlelődnek, az illatos fajták és rozék acéltartályokban.

A szőlő számukra a családi élet része. Mint családtagnak, a "Brazsil Cseppeknek" mindent megadnak, amire csak szüksége van, mondják.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy névjegy bor borász névjegyek

0 Tovább

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog