Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jól vizsgáztak Nivegy-völgy borai az éves borversenyen

Szentantalfán, az új Faluházban április utolsó napján rendezték meg a hagyományos Nivegy-völgyi borverseny. A szakmai rendezvényhez a korábbi évekkel szemben több olyan kulturális, gasztronómiai és szórakozató esemény is csatlakozott, amelyek segítségével mind a helyi és környékbeli lakosok, mind a messziről érkezett turisták belekóstolhattak a Nivegy-völgy nyújtotta páratlan lehetőségekbe.

Már a Faluházhoz érkezve megismerkedhettek a látogatók a környékben előállított termékekekkel: különféle sajtok, mézek, szörpök, sütemények és sok más finomság várt arra, hogy megkóstolják, és megvásárolják őket!

0 Tovább

Falusi vendégasztal szolgáltatás a Nivegy-völgyben

A nívós helyi termékek előállítása és tudatos kínálása, a szállásadás, a falusi vendégasztal szolgáltatás és a borkóstolás hozzáadott értékekként, igazi kitörési pontot jelenthet a Nivegy völgyben. Ezt jól mutatta az is, milyen sokan voltak kíváncsiak Szabadkai Andrea szakértőnk véleményére az április 17-i látogatás során. Nyolc család összesen 14 képviselője tette fel a kérdéseit a termék előállítás jogi és szabályozási hátteréről, az alapvető jogi tudnivalókról, a "tippekről és a szabályos trükkökről", amelyek a munkát és az értékesítést megkönnyítik.


0 Tovább

Hegyközségi Borverseny Szentantalfán 

A bejegyzés egyben meghívó. Évtizedek óta rendez borversenyt a Szentantalfai Hegyközség, és most érkezett el az ideje, hogy ez az esemény nyitott lesz a nagyközönség számára. Sőt, akár a 2 napos szabadságot is el lehet tölteni Nivegy-völgyben, olyan hívogató program állt össze. Szeretettel várunk mindenkit! Az esemény egyben nyitó alkalma a nemrégiben felújított szentantalfai Faluháznak.

De ennél még több is. Tavaly óta egyre intenzívebb együttgondolkodás zajlik a csicsói plébánia felújításához kapcsolódóan (az előzményekről számos cikk itt a blogon és a facebookon), amely egész Nivegy-völgy és az itt lakók közös jövőtervezése, egyre táguló körben. Azaz egyre többen tudnak bekapcsolódni a folyamatokba.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegy - Dobosi Pincészet

A Dobosi család borairól már 18. századi források is említést tesznek. Dobosi Dániel, a család egyik leszármazottja, 1979-ben kezdett el újra borászattal foglalkozni, akkor még traktorosként, másodállásban. Idővel gyarapodtak. Ebben sokat segített a tulajdonukba került kis lakatosüzem, amely mára már mérnök fia, Dániel vezetésével rozsdamentes termékeket gyárt.

Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegy balatoncsicsói plébánia borász bor névjegyek

Így vált lehetővé, hogy a borászat is szépen fejlődjön. Jelenleg 25 hektáron gazdálkodnak, és évi 60 ezer palack készül, közülük nem egy díjnyertes. Ezenkívül bio gyümölcsleveket, mézet, szőlőmagolajat és -őrleményt is értékesítenek.

0 Tovább

2x2 néha 5 - beszámoló az 1. Borász Műhelyről

A Borász Műhelybeszélgetések első alkalmának témája az együttműködésre és közös értékesítésre alapozott borvidéki marketing volt, 2x2 néha 5 címmel.

A meghívott előadó - Borbély Sándor, a Pannonhalmai Borvidéken működő Borpromo Kft. tulajdonos-ügyvezetője arról beszélt, melyek egy bormarketing vállalkozás vezetőjének szempontjai, és hogyan, miben segíthet a közös borvidéki értékesítés.

0 Tovább

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog