Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nivegy-völgyi névjegyek - Gergely Borház

Sok környékbeli borászathoz hasonlóan itt is a családi művelésből nőtte ki magát a komoly szőlőbirtok. Szabó László a rendszerváltás előtt néhány évvel kezdett el gazdálkodni és a szerény hasznot mindig visszaforgatta. Hogy miként érezhette meg azokban az években, érdemes álmodni és új dologba fogni, arra fia, Gergely szerint az a válasz, hogy mindig is alkotó fantáziájú ember volt, akit izgatott valami újnak a létrehozása, és aki érezte, merre kanyarodnak a dolgok, azaz mikor van a jó pillanat.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek - Dobosi Róbert

Gyerekkora óta foglalkozik állatokkal, szintén kamaszként, 13 évesen szerezte be az első kecskéjét. Fő profilja a sajtkészítés, a hagyományos technológiát édesanyjától tanulta. A hosszabb érlelés eljárásmódját pedig más műhelyekben ismerte meg.


A sajtkészítés folyamatából bőven marad savó. Ez adta az ötletet disznótartásra. Nagybátyja is biztatta, aki az Alföldön foglalkozik ugyanezzel, ő segítette tanácsaival az elindulást.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegy - Dobosi Pincészet

A Dobosi család borairól már 18. századi források is említést tesznek. Dobosi Dániel, a család egyik leszármazottja, 1979-ben kezdett el újra borászattal foglalkozni, akkor még traktorosként, másodállásban. Idővel gyarapodtak. Ebben sokat segített a tulajdonukba került kis lakatosüzem, amely mára már mérnök fia, Dániel vezetésével rozsdamentes termékeket gyárt.

Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegy balatoncsicsói plébánia borász bor névjegyek

Így vált lehetővé, hogy a borászat is szépen fejlődjön. Jelenleg 25 hektáron gazdálkodnak, és évi 60 ezer palack készül, közülük nem egy díjnyertes. Ezenkívül bio gyümölcsleveket, mézet, szőlőmagolajat és -őrleményt is értékesítenek.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegy - Dobosi Péter

Első kecskéjét titokban kellett megvennie az akkor 12 éves srácnak, nem volt még támogatott műfaj a kecsketartás. Miután letöltötte nagybátyjánál a kötelező gyakorlati időt festő-mázolóként, már ment is a saját feje azaz a saját vállalkozása után.

Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegy kecskesajt őstermelő balatoncsicsói plébánia Balatoncsicsó névjegyek

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegy - Dobosi Károly, Dobosi Mátyás

A fivérek közül Károly sajtokat készít.

Eredeti szakmája ács. Jelenleg unokabátyja kis üzemében, a DD Inoxnál dolgozik alkalmazottként Szentantalfán, ahol saválló termékeket gyártanak. Mindig is szerette az állatokat, különösen a teheneket, régóta érlelődik benne a terv, hogy belevágjon egy saját vállalkozásba.

balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegy névjegyek

Mivel a terveiben a tehén volt a főszereplő, lévén kedvenc állata, a tehéntejből készülő termékekre esett a választása: sajtra, túróra, joghurtra, amelyeket többféle ízesítéssel készít. Mindezt jó fél éve kezdte tudatosan építgetni, és mára elkészült a kis házi feldolgozó is. A környéken inkább kecskékkel foglalkoznak, bízik benne, hogy lesz kereslet a termékei iránt.

0 Tovább

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog