Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nivegy-völgyi névjegyek: Óbudavári kecskesajt


Ha hinnénk benne, azt mondanánk, szinte a véletlen műve volt, hogy Szabó Bálintból tanár létére kézműves sajtkészítő lett. De véletlenek, ugye, nincsenek.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Muskátli vendégház

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia szállás Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek

A vendégházat Tüdő Éva néni viszi. Azt mondja, kevés jövedelme mellett az égvilágon mindent kipróbált már, bármilyen jó ötletre talált, hogy egy kis plusz jövedelemre tegyen szert: volt takarmányboltja, állatai - disznó, csirke, kacsa, nyúl -, mindemellett kertet művelt, eljárt szüretekre, segíteni. Idős gondozással is foglalkozik régóta.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia szállás Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek

Ha egy forintja van az embernek, abból kettőt kell csinálni, vallja.
A szobakiadás ötlete is így jött 1995 körül, amivel máig minimálbér alatti nyugdíját szeretné kiegészíteni.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Molnár Családi pince

A réges régi családi pincétől 100 méterre áll a mostani, amit 1968-ben vettek meg és azóta gyarapítgatnak apránként. Két különálló öreg boltíves pince volt az alap, amelyek szép lassan egy közös nagy rendszer részei lettek.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Mészáros-ház

A budapesti gyógyszerész házaspár mindenképpen szeretett volna vízközelben házat venni vidéken, így esett a választásuk Szentantalfára. Néhány év múlva, amikor fiuk, Mészáros Zoltán, leérettségizett Budapesten, idegenforgalmi szakképzés indult Zánkán. Innentől már nem csak nyáron lakták a házat, hanem egész évben, így a család szép lassan kétlakivá lett.


Vendégházként a 2000-es évektől működtetik. Eleinte rengeteg volt a német vendégük, továbbá nagyon kedvezőek voltak a szálláskiadás feltételei.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek - Martinus Borház

A Martinus Borház a Tagyonhegyen található. A mára 3 hektáros birtok részben családi örökség, de nagyrészét az elmúlt években vásárolták. A fiatal pincészet és borásza, aki még harminc sincs, azt a célt tűzte ki, hogy a Nivegy-völgy egyik meghatározó borászatává váljon és a térség hírnevét öregbítse.

0 Tovább

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog