A budapesti gyógyszerész házaspár mindenképpen szeretett volna vízközelben házat venni vidéken, így esett a választásuk Szentantalfára. Néhány év múlva, amikor fiuk, Mészáros Zoltán, leérettségizett Budapesten, idegenforgalmi szakképzés indult Zánkán. Innentől már nem csak nyáron lakták a házat, hanem egész évben, így a család szép lassan kétlakivá lett.


Vendégházként a 2000-es évektől működtetik. Eleinte rengeteg volt a német vendégük, továbbá nagyon kedvezőek voltak a szálláskiadás feltételei.

 

Azóta ugyan kevesebb német turista érkezik a Balaton partra, de a Mászáros-ház máig kedvelt nyaralóhely, családok számára. Arra is van lehetőség, hogy az ottlétük alatt rokonaik is meglátogassák őket, további vendégszobákat igényelve.


A kert végében patak folyik, amit a gyerekek különösen kedvelnek. Előfordul, hogy a környéken való kirándulás helyett inkább az árnyas patakpartot választják, ahol akár több napig is képesek lefoglalni magukat.

A házigazda Zoltán különleges hobbija retró játékok gyűjtése. A gyűjtemény izgalmas és értékes darabjait a Közlekedési Múzeumban is láthatták az érdeklődők.
Reményeink szerint a megújult plébánia épületében is lesz alkalmunk megnézni kiállítás keretében a különleges darabokat, kicsik és nagyok örömére.