Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nivegy-völgyi névjegyek: Nivegy-völgyi Ifiszálló

Varga-Szabó Éva Veszprémből került Balatoncsicsóra, ide jött férjhez. Eleinte tartott tőle, hogyan lesz majd az élet falun. Meglepetésére azonban számos vele egykorú korú fiatal anyuka volt Csicsón, szintén kisgyerekekkel. A beilleszkedésben így leginkább a baba-mama klub segített, amely házról-házra járt. Lévén idegenforgalmi közgazdász, hamarosan jött a felkérés az Önkormányzattól, hogy társadalmi munka keretében segítse az iskola tetőterében található 50 férőhelyes ifjúsági szálláshely működtetését, amit, amit 2013 nyarán el is vállalt.
A vendégszám szépen növekszik, úgyhogy Éva nagyon bizakodó.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek szálláshely bicikliút

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Szabó és Fia Borpince

Szabó József azt szokta meg egész életében, hogy tempósan él, és sok mindent megvalósít az elképzeléseiből. Most, 58 felé kanyarodva is így van ezzel, de már látja, hogy fogy a rendelkezésre álló idő, így az egyre becsesebb. A plébánia elkészülte is azon vágyai közé tartozik, amit nagyon szeretne megélni. Építészként különösen is érdekli ez a projekt.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek bor borász szálláshely
Csicsó fölött a hegyen, egy 20 hektáros terület középpontja a pincészet, gyönyörű kilátással, körülötte erdővel.

Felmenőik az 1750-es táján érkeztek ide Frankhonból - Scher Jancsi bácsi kutatásai alapján -, amikor Mária Terézia a török hódoltság után szőlő- és borkultúrához értő embereket telepített be Magyarországra. Tehát úgy 270 éve viszik tovább az eredeti hagyományt.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Scher-féle Levendula vendégházak


A 2003-ban épült ház jó ideje szálláshelyként működik, amelyet családi vállalkozásban koordinálnak. Az új bútorokkal berendezett modern ház picit magasabb árkategóriás szálláshely a Nivegy-völgyi átlagnál. A válság éveiben jelentősen csökkent a forgalma, de azóta szépen visszaállt az érdeklődés.
Vendégeik elsősorban a fővárosból és környékéről érkeznek.


Amit a Levendula vendégházak kínálnak: a csendes környezet, és gyerekbarát megoldások - a berendezés részeként gyerekágy, etetőszék áll a vendégek rendelkezésére -, valamint közel van a játszótér, és ugye, nagyon közel van a Balaton is.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Scher Erzsi és Scher Péter vendégháza

Erzsi a Zánkai Közös Önkormányzati Hivatal szentantalfai kirendeltségénél dolgozik, Péter őstermelő.

Talán ők voltak azok Balatoncsicsón, akik elsőként alakítottak ki vendégfogadásra alkalmas szobákat. Ugyanis minden nyáron többször is betértek a faluba német turisták - a régi szép időkben még sokkal többen jöttek a Balatonhoz nyaralni - és szállás felől érdeklődtek. Az emberek pedig évekig azt válaszolták nekik, "sajnos nincs".

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Mészáros-ház

A budapesti gyógyszerész házaspár mindenképpen szeretett volna vízközelben házat venni vidéken, így esett a választásuk Szentantalfára. Néhány év múlva, amikor fiuk, Mészáros Zoltán, leérettségizett Budapesten, idegenforgalmi szakképzés indult Zánkán. Innentől már nem csak nyáron lakták a házat, hanem egész évben, így a család szép lassan kétlakivá lett.


Vendégházként a 2000-es évektől működtetik. Eleinte rengeteg volt a német vendégük, továbbá nagyon kedvezőek voltak a szálláskiadás feltételei.

0 Tovább

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog