Erzsi a Zánkai Közös Önkormányzati Hivatal szentantalfai kirendeltségénél dolgozik, Péter őstermelő.

Talán ők voltak azok Balatoncsicsón, akik elsőként alakítottak ki vendégfogadásra alkalmas szobákat. Ugyanis minden nyáron többször is betértek a faluba német turisták – a régi szép időkben még sokkal többen jöttek a Balatonhoz nyaralni – és szállás felől érdeklődtek. Az emberek pedig évekig azt válaszolták nekik, „sajnos nincs”.

 


Mígnem Scher Péter gondolt egyet, és a 90-es években a gyönyörű régi házrészben szobákat alakítottak ki. Az ötlet bevált, hamarosan bővítették is egy ráépítéssel. Így két különálló apartman jött létre, de a szobák egyenként is kiadhatók. Később Szent Balázs-hegyen építettek egy kis házat, már kifejezetten vendégfogadás céljára.


Szép számmal vannak visszajáró vendégek, de újak is mindig megtalálják őket. Sokan jönnek a fővárosból, vagy távoli nagyvárosokból, leginkább családosok. Mostanában divat lett Csicsóban a lakodalom, gyakoriak az 1-2 éjszakára érkező szállóvendégek. Családi összefogással tudják megoldani, hogy ellássák mindazokat a feladatokat, amelyek a rugalmas működéshez szükségesek.


Emellett 4 hektár szőlőt is művelnek, amibe Péter 86 éves édesanyja is segít nekik. A szüretkor pedig a családtagok, barátok.

Erzsi hosszú távú terveiben szerepel, hogy továbbra is foglalkozzon vendéglátással, amit nagyon szeret. Akár bővítené még falusi vendégasztal szolgáltatással is.

Lányuk vendéglátást tanult, jelenleg Ausztriában dolgozik, fiuk asztalos.