A Budapesti Corvinus Egyetemről érkeztünk, vidékfejlesztési agrármérnök szakra járunk. Nemes Gusztáv tanította a vidékfejlesztés tárgyat nekünk, így ismerkedtünk meg vele és a Nivegyházzal. A szakmai gyakorlatunk alatt, amit itt töltünk Balatoncsicsón, azon fogunk dolgozni, hogy a Nivegyházba minél jobb programokat szervezzünk.

Orbán Éva

aktuálisPécsváradon éltem sokáig, viszont most Budapesten élek. A nagyszüleim indíttatására választottam a vidékfejlesztés/agrármérnöki szakmát. Az egyetem során eddig nem csalódtam, teljesen magaménak érzem ezt az irányt. Nagyon szeretem apró falvakban tölteni az időmet, hiszen teljesen más a légkör és fantasztikusan ki lehet kapcsolódni. A Kék-túra teljesítése közben már hozzászoktam a vidéki környezethez, a természet közeli jelenlétéhez. A balatoncsicsói gyakorlat számomra nem csupán munka, hanem egy csodálatos időtöltés lesz.

Kollár Dorottya

aktuálisSzigetszentmiklósi vagyok, azonban jelenleg Budapesten élek. A véletlen szülte azt, hogy ebbe az irányba tanuljak tovább, viszont nagyon megtetszett a vidékfejlesztés, és ebben az irányban szeretnék még tovább tanulni. Nagy lehetőségnek tartom, hogy ilyen szép környezetben tölthetem a gyakorlatom, és sok különféle emberrel ismerkedhetek meg.

Pető Levente

aktuálisTősgyökeres pesti vagyok, világéletemben nagyvárosi lakos voltam így sosem volt alkalmam beleszagolni a falusi életbe, azonban mindig is mozgatták a fantáziám Magyarország vadregényes tájai, illetve a vidéki kultúra. Azért választottam ezt a szakot, hogy ahogy tőlem telik segítsem a vidék problémáinak megoldását és a benne rejlő lehetőségek kihasználását, éppen ezért nagyon örülök, hogy a Nivegy-völgybe kerültem, ahol temérdek dolgot láthatok, illetve tanulhatok a vidékről.

Szűcs László

aktuálisZsámbéki lakos vagyok, de az egyetem miatt jelenleg Budapesten élek. Régóta vonz az agrárium és a vidékfejlesztés, a jövőben növényorvosnak szeretnék továbbtanulni. A Nivegy-völgy már elsőre magával ragadott, remélem a jövőben részletesebben is megismerem majd.

-