Hétfőn délután értünk ide Balatoncsicsóra, Guszti már nagyon várt minket. Amikor megérkeztünk egyből fröccsel fogadott minket Scher Zoli zenitjéből (érdemes kipróbálni, nagyon finom). Ezután már teljesen stresszmentesen kezdtük el keresni közös erővel a szemközti szomszéd nénit, aki adott nekünk asztalt, fotelokat és ágyakat a Nivegyházba. Este kipróbáltuk a zánkai strandot, nagyon jól esett a hosszú nap után egy kis fürdés. Nagyon örültünk, hogy újra itt lehetünk, és végre elkezdődött a szakmai gyakorlattal egybekötött egész nyári nyaralásunk.

A következő napunk már nem volt ennyire izgalmas, mert korán reggeltől egész estig közösen ötleteltünk és elkezdtük megtervezni a nyári programokat. Rájöttünk, hogy mennyi mindent fogunk majd itt csinálni ezen a nyáron. Unatkozni biztosan nem fogunk. Azért ez a nap sem végződött rosszul, hiszen Guszti főzött nekünk „nemesgusztávféle” mindentbele tésztát.

aktuális
Programtervekhez készülődvén

Szerdán délelőtt is sokat gondolkodtunk-tervezgettünk, viszont délután Gusztáv elvitt minket Taliándörögdre, ahol megismerkedtünk az Értékőrökkel. Útközben meg tudtuk nézni a Nivegy-völgy környékét, amit nagyon szépnek találtunk. Hazafelé fagyiztunk Nagyvázsonyban, Lacinak annyira tetszett, hogy legszívesebben odaköltözne.

Szerencsére unatkozni itt nem lehet, ezt mutatja be a csütörtök reggel, amikor fél 8-kor csörgött a telefon, hogy keljünk, mert mindjárt jön az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület küldöttsége, akikkel megbeszélést tartottunk. Ezután a Nikivel (aki a Nivegyház kulturális közfoglalkoztatottja) megterveztünk néhány szórólapot és plakátot a nyári eseményekhez, és sikeresen beszereztünk néhány társasjátékot a gyerekeknek szóló társasjátékesthez, amit már mind nagyon várunk. A fiúk ezen a napon nagyon szorgalmasak voltak, lenyírták a Nivegyház udvarán a füvet. Este tojásos nokedlit készítettünk (szalonnával), amihez megkóstoltuk Niki ajándékát, a helyi legjobb pálinkát. Ettől a hangulatunk különösen kellemes lett.

aktuális
Rántotta alla Csicsó

Pénteken sajnos esett az eső, ezért délelőtt kipróbáltunk néhány társasjátékot a Niki gyerekeivel. Délután már jobb lett az idő, ezért biciklivel lementünk Zánkára a strandolni, majd Balatonszepezdre fagyizni. A fizikai szenvedés mellett a tájat is tudtuk tekerés közben csodálni. Visszafelé pedig benéztünk néhány környékbeli helyre, hogy ismerkedjünk a helyiekkel.

Hétvégén sajnos nem volt túl jó az idő, konkrétan kabátban is fáztunk, ezért túl sok hasznosat nem tudtunk csinálni, plakátokat terveztünk, blogot írtunk, olvastunk a helyi projektekről. Ismerkedés céljából elmentünk a szentantalfai kocsmába beszélgetni a környékbeliekkel. Vasárnap egy fokkal jobb idő lett, ezért elmentünk kirándulni Szentantalfára, bejártunk egy túraútvonalat, és megnéztük az ottani régi mosót.  Délután takarítottunk, hiszen egy hét alatt felgyülemlett némi kosz és szemét.

aktuális
Naplemente a Nivegyház udvarából

Összességében nagyon tartalmas volt az első hetünk, sok mindenkivel találkoztunk, beszélgettünk, sok új szemszöget ismertünk meg, hogy valójában mit is szeretnének a helyiek ide a Nivegyházba.

A szentantalfai mosóról és a biciklis túránkról részletesebben is olvashattok a blogon:
1. http://balatoncsicso.reblog.hu/szentantalfai-moso
2. http://balatoncsicso.reblog.hu/kerekparos-korut-balatonszepezd-es-balatoncsicso-kozt