A Káli-medence a világ egyik legszebb helye. Szinte a kellős közepé pedig egy igazán különleges piacot találunk vasárnaponként.

Tömeg a tótin

Mindig nagyon sokan indulnak ide vásárolni. A Köveskálról ide vezető, máskor szinte kihalt úton vasárnap délelőttönként dugó szokott lenni, a parkolóban pedig nem könnyű helyet találni.

Rengeteg autó, Tóti-hegy, Gulács

A piacnak különleges hangulata van, egyrészt, mert körülveszik a Káli-medencét határoló exvulkán hegyek, másrészt azért, mert fák és bokrok között van, amitől kanyargósak és össze-visszák az utcái. Az árusok elrendeződése is közrejátszik a piac különleges hangulatának kialakításában, ugyanis nincsenek az élelmiszerek és a többi áru elkülönítve egymástól semmilyen módon, kolbászos-szalonnás pult után kerámiás következik, utána egy borászat, utána kenyér, utána szappan. 

Kürtőskalács, mellette madaras ruhafogasok

Itt tényleg mindent lehet venni, ráadásul jó minőségű és szép is az összes áru.

Van bolhapiac részleg is, ahol bútorokat, ládákat, és mindenféle mást lehet venni. Az az érdekes, hogy ezek mind felújított, szép és minőségi tárgyak.

Almácskával kipróbáltuk a kerti bútort (30.000 ft ez a szett)

 A környék borászatai is kitelepülnek erre a piacra. Mi a Kőróka borait próbáltuk ki, és jót beszélgettünk a jókedvű borásszal. Izgalmas elnevezése van nem csak a borászatnak, de a boroknak is, , például "Bebíró", "Vastag Margó", "Biciklisták bora".

Borok

Azt, hogy miért Kőróka a nevük, csak a teraszukon borozva lehet megtudni, úgyhogy ide egyszer mindenképp el kell majd menni. (http://korokapinceszet.blogspot.hu/)

Kőrókáék

Ez a piac igazából nem csak egy piac, hanem egy vasárnap délelőtti program, ugyanis annyi minden van itt, hogy nagyon nehéz hazamenni. Természetesen ebédelni is lehet mindenfélét. Aztán lehet házi süteményt enni desszertnek. És persze muszáj venni valami szépet.

Mi ezeket választottuk vásárfiának

Balatoncsicsótól a tóti piac nagyjából 20 percre található autóval, minden itt nyaralónak ajánljuk, hogy menjen el egyszer ide, mert tényleg nagyon érdekes élmény. 

Búcsúkép: aranyos bácsik