Csütörtök délután Niki és Attila elhívtak minket Szentantalfára egy jónak ígérkező U19-es focimeccsre. Már régóta ki akartunk menni meccsre, ezért izgatottan vártuk, hogy mire képesek a helyi fiatal focisták. A barátságos mérkőzés délután hatkor kezdődött, Szentanalfa csapata játszott Badacsonytomaj ellen. Mint megtudtuk, az antalfai csapat az egyetlen focicsapat a Nivegy-völgyben, és mind az 5 faluból vannak játékosai. Az antalfai focipályát (ami egyébként gyönyörűen karban van tartva) a főútról lekanyarodva, kicsit beljebb érjük el, a házak mögött egy mező mellett. 

Már javában zajlik a meccs

A meccsen a nagy meleg miatt több ivószünetet is kellett tartani, de ennek ellenére is nagyon jól teljesítettek a fiúk. A nézősereg folyadékpótlásáról és a szotyiról Jutka néni gondoskodott, aki a szentantalfai Fenyves Pizzéria tulajdonosa. 

Szurkolói idill

A játék az elején kicsit lassan indult, de a második félidőre felpörögtek a fiúk, és el is durvult a helyzet, mert az egyik badacsonytomaji játékos elég agresszívan játszott, annak ellenére, hogy ez egy barátságos mérkőzés volt. A béke kedvéért a 70. percben le is hozták a pályáról. A kezdeti 0-2 hátrányhoz képest, 5-2-re nyert a hazai csapat, a 3. gólt a csapat egyetlen csicsói játékosa, Róka Máté szerezte. 

Egy kis "panoráma"

Aki esetleg érdeklődik a helyi meccsek iránt, jövőhéten már kezdődik a bajnokság, jövő vasárnap meg lehet nézni Szentantalfa felnőtt csapatát élőben.