Utolsó programként szerettünk volna egy olyan rendezvényt szervezni, ami leginkább a helyi közösségnek szól, ezért múlthéten kitaláltuk, hogy tartunk egy nyárzáró bográcsozást a Nivegyházban. Igyekeztünk mindenkit személyesen meghívni, aminek meg is lett az eredménye: a bográcsozásra (amit egyébként tegnap este tartottunk) nagyon sokan jöttek el a faluból. A főfogást, egy nagyon finom gulyáslevest, Hollósy Szabi készítette, aki nagyon lelkes volt: az esti vacsorát már reggel 8-kor elkezdte főzni. A hozzávalókat előző nap este készítették elő a lányok, még Anna is átjött a szomszédból segíteni.  

A végeredmény

A gulyás mellé Niki sütött egy nagy adag csicsói kiflit, és csináltunk egy kis zsíros kenyeret is. Az eseményhez a legtöbb hozzávalót helyből szerettük volna beszerezni, a bográcsba szinte minden zöldség a helyi kertekből származott, de ezek mellett rengeteg borfelajánlás is érkezett. A gyerekeket már 4 órától vártuk számháborúzásra, amihez a kertet előtte egy kicsit átrendeztük. Körülbelül 15 gyerek vett részt a számháborúban, mindenki nagyon élvezte a játékot (mi is). A gyerekek 3 kör után sem fáradtak el, sőt, még vacsora után, sötétben is szerettek volna játszani. 

Bujáki Urat is sikerült befűznünk

A 6 órakor kezdődő vacsorára nagyon sokan eljöttek,
több mint 60-an voltunk. Nagyon jó volt a hangulat, a vacsorát követő mulatozás egészen fél 2-ig tartott, nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a vendégeinktől.

Kezdődik a jó hangulat...

Nagyon sokan hozzájárultak az est sikeréhez, ezúton szeretnénk megköszönni a Balatoncsicsói Önkormányzatnak, Schumacher Józsefnek és családjának, Scher Péternek, Scher Bélának, Szabó Józsefnek, Tamás bácsinak, Juhász Lászlónak és Scher Jánosnak a borfelajánlásokat. Priska Évának a sütit, Zsuzsa néninek a répát, paprikát, krumplit és pogácsát, Zöld Melindának a tojást, Nemes Gusztinak a zsírt, Hajba Zolinak és Kovács Ibolyának a hagymát, Bodoloczki Lindának és Varga-Szabó Évának az almát és a nasit a gyerekeknek. Rózsika néninek a meghívók továbbítását és a plusz konyhai felszerelést, Hollósy Szabinak a finom gulyáslevest, és hogy erre egy egész nap szabadságot feláldozott, Weiner Verának az arcfestést, József Atyának az áldást, Juhász Attilának és Bujáki Patriknak a segítséget az esemény lebonyolításában, és Lovas Nikinek a paradicsomot, paprikát, répát és persze legfőképpen azt, hogy így össze tudta fogni a közösséget, és ennyi embert meg tudott mozgatni az est idejére, nélküle nem valósulhatott volna meg ez a rendezvény. Ezen kívül köszönjük mindenkinek, aki valamivel hozzájárult ehhez a rendezvényhez (mindenki nagyon lelkes volt, igazából mi sem tudjuk pontosan ki mit hozott).  

Vacsora közben
Vera néni arcot fest a gyerekeknek

Ez volt az utolsó rendezvényünk itt Balatoncsicsón ezen a nyáron. Nagyon jól éreztük magunkat az elmúlt 2 és fél hónapban amíg itt voltunk, nagyon megszerettük a Nivegy-völgyet és a lakóit, és köszönjük szépen a sok kedvességet, amit tőlük kaptunk. Biztos, hogy nem most voltunk itt utoljára, jövő nyáron még biztosan elnézünk (falunapra biztosan jövünk). Legjobb tapasztalataink Csicsóval és a Nivegy-völggyel kapcsolatban: biztonságos, nyugodtan nyitva hagyhatjuk az ajtót, békés, nagyon mozgalmas a helyi közösségi élet ahhoz képest, hogy mekkora a település, és a kapcsolatok sokkal személyesebbek itt, mint nagyvárosban. Jó érzés úgy kimenni a teraszra és meginni a reggeli kávét/teát, hogy közben bármerre nézel, szőlőt látsz. Nagyon jókat lehet kirándulni a környéken, és nagyon jó a csicsói könyvtár. Szeretnénk, ha a Nivegyház jövője sikeres és programokban dús lenne, és életképesen tudna tovább működni. A helyieknek pedig azt kívánjuk, hogy maradjanak ilyen kedvesek és összetartóak, mint amilyenek velünk is voltak. Nehéz lesz hazaköltöznünk, és újra beülni az egyetemre, biztosan sokat fogunk visszagondolni Csicsóra és a fantasztikus élményeinkre, amik örökre idekötnek minket egy picit.

Szeretettel,

Fiatalság Bolondság

Corvinus Egyetem diákjai: Dóri, Évi, Levi, Laci