Idén április 30-án lehetőségünk nyílt rendezői segítségként részt venni a balatoncsicsói Nivegy-házban megrendezett „Tavaszi Borzsongás” -on, ami egy koncerttel egybekötött támogatói borvacsora volt.

Hatalmas élmény volt számunkra egy ilyen kis falu életébe belecsöppenni, és ráadásul ilyen hirtelen a mélybe. Sok meglepő dolgot tapasztalunk megérkezésünkkor. Először is nagyon meglepő volt a csend és az, hogy alig járt ember az utcán.  Olyat sem láttunk még, hogy a kocsma, a dohánybolt és a bolt egy helyen, egy épületben van, ráadásul még olyat is lehet, hogy kérésre csak nekünk kinyitják a boltot, hogy tudjunk csokit venni. Nagyon örültünk annak, hogy a Nivegy-házból körbe nézve mindenfelé szőlőtőkéket láttunk.

Mindenki nagyon nagy örömmel és kedvességgel fogadott minket, mintha valami régi jó ismerősök lennénk. A borvacsorára való készülődés igen jó hangulatban telt, megismerkedtünk Nikivel és a szakácsokkal, akik mérhetetlenül pozitív személyek. Velük ismeretségünk tiszteletére már délben minőségellenőriztük is a borokat. A kályha begyújtásával, a székek pakolásával, a szódák nehézkes becipelésével, a malacsült ide-oda szállításával és a vadiúj rendezvénysátor felavatásával csak úgy repült az idő, és máris elérkezett az ominózus esemény. Az emberek csak jöttek és jöttek, nem is tudtuk összerakni, hogy egy ekkora településről honnan vannak ennyien. A hangulat megalapozására pálinkát kínáltunk a vendégeknek, majd beinvitáltuk őket a díszítőcsapat által fantasztikusan feldíszített rendezvényterembe.

Megkezdődött ünnepélyes keretek közt a jótékonysági vacsora és borkóstoló. Sorra fogytak a borok és a finomabbnál finomabb ételek. Mi és még sok szervező sürögtünk-forogtunk, hogy minden rendben menjen. Nemes ’Kölyök’ Gábor fantasztikus koncertet adott, megalapozta a megfelelő hangulatot a vacsorázóknak.

A gyerekek közben megunták a programokat, kisündörögtek a rendezvényteremből és szaladgáltak fel alá. A szabadtéren készülő hamburgereket mind megették, a felnőtteknek abból már nem is jutott. Nagyon meglepett minket, hogy itt a gyerekeket csak úgy elengedik az utcán szabadon mászkálni.

A „kemény mag”, körülbelül tíz vendég hajnal három után is mulatott, még táncoltunk is. Az összes maradék bornak és pálinkának nyoma veszett.

A következő reggelen kialvatlanul ugyan, de annál nagyobb örömmel és boldogsággal gondoltunk vissza az elmúlt estére-éjszakára. Mi négyen mindenképpen nagyon jól éreztük magunkat, örülünk, hogy megismerkedhettünk a falu lakosainak egy részével és annak a felfedezésnek is, hogy a Nivegy-völgyben találhatóak a világ legjobb fehérborai. Már nagyon várjuk, hogy elkezdődjön a nyári szakmai gyakorlatunk Balatoncsicsón és visszatérjünk a kedves ismerőseinkhez, akiknek reméljük még ennél a nagyon jónál is jobb rendezvényeket fogunk majd tudni szervezni.