Múlt héten volt a Nivegyházban a Lego robotépítő tábor, ami most másodjára lett megtartva. A tábort Hollósy Szabi szervezte, aki mindig nagyon lelkes, ha valami informatikai újdonságról van szó. Nagyon szívesen magyarázza el a gyerekeknek, hogy mi hogyan működik. 

Szabi épp magyaráz a gyerekeknek

A program 5 napos volt, reggel 8-tól délután 5-ig. Szabi jobbkeze a tábor alatt végig Bujáki Patrik volt, aki szintén számítástechnikai beállítottságú helyi fiatal. A gyerekek különböző szinteken álltak a programozás tekintetében, ezért a kezdők és a kislányok „sima” Lego építéssel, és Lego társasjátékkal foglalták el magukat, míg a nagyok programoztak. Egy hatalmas vászonra is kivetítették, hogy éppen mi folyik, így könnyebben érthetők voltak a feladatok. 

Egy "legocsodarobot"

A fárasztó agymunka közben tudományos videókat néztek, majd megbeszélték a látottakat. Furcsa volt látni, hogy már ilyen kis korban ennyire tudnak lelkesedni valami iránt a gyerekek, és ennyire jól is megy nekik. A robotok és a számítógépek világa mellett sokat játszottak a kertben és egyszer elmentek egy bicikli kirándulásra. A táborban összesen 13 gyerek vett részt, akik egytől egyig nagyon élvezték a programokat, és alig várják, hogy jövőre megint jöhessenek. 

Patrik és közönsége

Jó hír, hogy az elkészült munkákból és Szabi gyűjteményéből kiállítás lesz a Nivegyházban párhuzamosan a falunappal, augusztus első hétvégéjén, ahova szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.