Balatoncsicsó közösségi felújítás műemlék műemléképület tervbemutató balatocsicsói plébánia felújítás

Csupa örömteli bejelentésről szól a mai nap!
Kezdjük mindjárt azzal, hogy létrejött a balatoncsicsói Plébánia saját blogja, amely mostantól részletesen tudósít mindazokról a történésekről, amelyek a felújítással kapcsolatosak.

Ugyancsak fontos bejelentés mára, hogy délután 5 órakor (2014. október 20-án) lesz a tervek bemutatása a Faluházban. Több hónapos közös tervezés eredményeként elkészültek a plébánia felújítási tervei. A felújítás során nem csak megszépül majd az épület, hanem bízzunk benne, hogy a helyi közösségi és kulturális élet egyik központjává is válik.

 

Az elmúlt hónapok folyamán többször volt alkalom arra, hogy az épület új funkcióinak kialakításával kapcsolatban a helyi lakosok hozzászóljanak a tervekhez, megosszák az ötleteiket, elképzeléseiket. A Forster Központ kutatói bemutatták az épület műemléki értékeit is, és azt is, melyek azok az értékek, amelyeket fontos megóvni, amelyek különleges értékeket képviselnek majd a megújult épületben is (ezekről később még írunk). 

A tervek bemutatásán részt vesznek az Építész Stúdió építészei, a Forster Központ műemléki kutatói, és a projektet megvalósító munkatársai, hogy együtt megvitathassuk a felmerülő kérdéseket.

Mindenkit szeretettel várunk!

Anyukák is bátran jöhetnek, ugyanis sikerült megszervezni a gyerekvigyázást: a legkisebbekre Elvira vigyáz majd a megbeszélés alatt.

Babarczy Veronika