Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csicsói plébánia felújítás - I. ütem

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia építkezés felújítás műemlék Reveal projekt

Nagy az érdeklődés a plébániafelújítás elindulása nyomán. Sokat vártunk rá és persze sok várakozás, kérdés él az épület felújításával kapcsolatban: milyen lesz az új épület, mi marad meg, mi lesz elbontva és mit találtak meg a kutatások? Mikorra készül el? Mi készül el egyáltalán a jelenlegi fejlesztés keretében?

0 Tovább

A kezdetekről - azaz miért éppen Csicsó?

Itt az ideje, hogy összefoglaljuk, hol is tart a balatoncsicsói plébánia közösségi felújítása. A Nivegy-völgy kis településén, komoly közösségi összefogással és ugyancsak komoly pályázati támogatással megkezdődött egy műemléki felújítás, ami eltér a megszokottól.

Hogy miért éppen Csicsón, és miért egy plébánia? Erre a kérdésre messzire vezet a válasz az időben.

balatoncsicsói plébánia Balatoncsicsó Nivegy-völgy közösségi felújítás műemlék közösségi tervezés felújítás

A falu történetét röviden olvashatjátok a Facebook oldalunkon (később részletesen megírjuk), amelyből kiderül, hogy a plébánia majd két évszázadon keresztül volt Nivegy-völgy 5 kis falvának közösségi és spirituális központja. Balatoncsicsó, Óbudavár, Szentantalfa, Szentjakabfa és Tagyon tartozott ide. Közel 1000 ember él itt, sokan borászatból és turizmusból.

A Balaton-felvidék nem mindig volt ennyire felkapott.
A 70-es években erősen megcsappant az itt élők száma, egyre többen költöztek városba. Párhuzamosan viszont fiatal értelmiségiek fedezték fel a vidéket, és telepedtek meg a gyönyörű kis falvakban.

0 Tovább

Köszöntő

Balatoncsicsó közösségi felújítás műemlék műemléképület tervbemutató balatocsicsói plébánia felújítás

Csupa örömteli bejelentésről szól a mai nap!
Kezdjük mindjárt azzal, hogy létrejött a balatoncsicsói Plébánia saját blogja, amely mostantól részletesen tudósít mindazokról a történésekről, amelyek a felújítással kapcsolatosak.

Ugyancsak fontos bejelentés mára, hogy délután 5 órakor (2014. október 20-án) lesz a tervek bemutatása a Faluházban. Több hónapos közös tervezés eredményeként elkészültek a plébánia felújítási tervei. A felújítás során nem csak megszépül majd az épület, hanem bízzunk benne, hogy a helyi közösségi és kulturális élet egyik központjává is válik.

0 Tovább

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog