Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nivegy-völgyi névjegyek - Martinus Borház

A Martinus Borház a Tagyonhegyen található. A mára 3 hektáros birtok részben családi örökség, de nagyrészét az elmúlt években vásárolták. A fiatal pincészet és borásza, aki még harminc sincs, azt a célt tűzte ki, hogy a Nivegy-völgy egyik meghatározó borászatává váljon és a térség hírnevét öregbítse.

0 Tovább

Videós nyári iskola Csicsón


A balatoncsicsói Örökségünk Egyesület, a csicsói általános iskolával együttműködésben majdnem két millió forintos támogatást nyert az idei Hungarikum pályázaton.


A pályázat címe (M)értékek iskolája, fő célja pedig, hogy a helyi ifjúságnak segítsünk közelebb kerülni ehhez a gyönyörű helyhez, ahol élünk.

0 Tovább

Szakmaközi kerekasztal a kulturális örökségről - összefoglaló

Az országban sok száz, a Balatoncsicsói plébániaépülethez hasonló, évtizedek óta elhagyatott megmentendő műemléképület van. Hogyan lehet úgy felújítani ezeket, hogy az értékeket megőrizve a helyi gazdaság, az ott élők és a természeti környezet is egyaránt jól járjanak, és az épület hosszú távon fennmaradjon? - ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélgettünk szakemberekkel az Örökség - közösség - gazdálkodás-érték hívószavakkal megrendezett budapesti kerekasztal beszélgetésen, 2015. május 29-én, a Párbeszéd Házában.

A "Kulturális örökség gazdasági és társadalmi hatásainak feltárása" (REVEAL) című, a Norvég Alap által támogatott projekt keretében építészek, műemlékvédelmi szakemberek, hatósági előadók, vállalkozásfejlesztési szakember, területfejlesztők, valamint közösségfejlesztők együtt gondolkodtunk az örökséggazdálkodás új és lehetséges irányairól, erről készült az alábbi részletes beszámoló.

0 Tovább

Köszöntő

Balatoncsicsó közösségi felújítás műemlék műemléképület tervbemutató balatocsicsói plébánia felújítás

Csupa örömteli bejelentésről szól a mai nap!
Kezdjük mindjárt azzal, hogy létrejött a balatoncsicsói Plébánia saját blogja, amely mostantól részletesen tudósít mindazokról a történésekről, amelyek a felújítással kapcsolatosak.

Ugyancsak fontos bejelentés mára, hogy délután 5 órakor (2014. október 20-án) lesz a tervek bemutatása a Faluházban. Több hónapos közös tervezés eredményeként elkészültek a plébánia felújítási tervei. A felújítás során nem csak megszépül majd az épület, hanem bízzunk benne, hogy a helyi közösségi és kulturális élet egyik központjává is válik.

0 Tovább

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog