Ezen a héten pénteken és szombaton falunapok voltak Balatoncsicsón, amiből mi is kivettük a részünket. Ráadásul a kulisszák mögé is beláttunk, mert erre az alkalomra a Nivegyház kölcsönadott minket a helyi önkormányzatnak.  Pénteken 7 órakor templomi koncerttel kezdődött a program, Scheer Lívia énekelt, Balog Zsolt zongoraművész kísérte, szép koncert volt, megtelt a templom.

A templomi koncert

Aztán még a csicsói hősökre emlékeztünk egy kicsit, verssel és néma felállással. 

A megemlékezés

A koncert után a falu népe átjött a Nivegyházba, nálunk a rendezvényteremben volt az önkormányzat ajándéka, az ingyenes borkóstoló. Az antalfai pinceszövetkezet négyféle borát mutatta be a pincemester, Andrónyi László. A borkóstolón a falu színe java ott volt, és (talán a borok miatt) hamar jó hangulat kerekedett. Nagyon jó buli volt, rengeteg vendéggel, a kemény mag egészen hajnali 4-ig maradt. Hajnalban megjött a hidegfront, feltámadt a szél, és úgy tűnt, hogy elviszi a rendezvénysátrunkat, de szerencsére a férfiak helytállásának köszönhetően megmaradt.

a borkóstoló

Nagyon örültünk, hogy végre volt alkalmunk a helyiekkel találkozni és beszélgetni, mindenki nagyon rendes volt, jól viselkedtek, nem hagytak sok szemetet maguk után. (És mi is jól viselkedtünk, mert nem kértünk másnap vékonyra szelt parizert Schumi Zsoltitól)

Szombaton volt a falunap fő programja, a Nivegyház erre is kölcsönzött bennünket az önkormányzatnak… Délután segítettünk felállítani a sörpadokat, és a rendezvénysátrunkat. Aztán kipróbáltuk a fajátékokat, volt célbalövés, kézi hajtányos ringlispil (ez csak 30 kilóig, szóval nem ültünk fel), kirakók, meg mindenféle más. A legjobban a ’lökdleamásikatabottalalécről’ nevű játék tetszett nekünk, mert azzal jól meg lehetett verni a többieket. ’Véres párbajokat’ vívtunk, mondjuk akkor még a sörözés és a vigasság elején voltunk, később már nem biztos, hogy olyan jól ment volna a játék. Az ugrálóvárral is elkezdtünk szemezni, és végül meg is engedték nekünk, hogy kipróbáljuk. Ettől minden felnőttnek megjött a kedve a csúszáshoz, úgyhogy volt olyan is, hogy több felnőtt állt a csúszáshoz sorba, mint gyerek. Mi is volt még… szerencsére már sokakat ismerünk a faluból, így mókás volt nézegetni az iskolai tablókat, hogy néztek ki a helyi ismerősök 14 évesen…

A gyerekműsor (főleg a helikoffer) leszívta kicsit az agyunkat, úgyhogy utána még egyen csillámtetoválást is csináltattunk. (Képet erről inkább nem rakunk fel)

Az agyleszívós gyerekprogram

Az este legizgalmasabb programja Rumi László gólyalábas produkciója volt. Nem csak a gyerekek, de a felnőttek is nagyon jól szórakoztak, sok nézőt is bevont a műsorba a művész, például két férfi tartott egy kötelet, amíg egy kislány „végigbalettozott” rajta, persze Rumi közreműködésével.

Kompetens férfiak

Másik legjobb dolog a nagyon magas kék létra volt, és a hosszú, furcsa kalapok.

Ábellel természetesen muszáj volt felmásznunk

Ezután vacsorával megvendégelt minket az önkormányzat, Rózsika néni főzött pörköltöt, nagyon finom volt...

Az este folyamán még néptáncos műsor is volt, a környékbeliekből álló Bokafogó néptánccsoport adott elő háromféle táncot.

Táncos lábak

Az egész falunapon a diszkó volt a legjobb, ami simán volt olyan jó, mint egy corvinusos buli. Az volt a legnagyobb bajunk, hogy már harmadik napja buliztunk, mert csütörtökön és pénteken is volt borkóstoló nálunk, így csak éjfélig bírtuk.

A másnap reggeli pakolás kicsit megviselte a szervezetünket, de szerencsére egész hamar végeztünk vele.

Ezúton is köszönjük a csicsói önkormányzatnak a szervezést és a jó hangulatot.

Egyébként felállítottuk a rendezvényteremben a pingpongasztalt, aki szeretne egyet játszani, jöjjön!

Ezen kívül ne felejtsétek a szerdai borkóstolót és koncertet sem!!!