Szombat reggel végre sikerült elküldenünk a kérvényt a faluháznak, hogy az ott található társasokat adják oda a Nivegyháznak, hogy az itt rendezett társasjáték klubokban a gyerekek használhassák majd őket. Ezúton is szeretnénk megköszönni Eszternek és Juditnak a közreműködésüket. Ha minden jól megy, a jövő csütörtökön megtartjuk az első ilyen eseményt, erről majd egy későbbi bejegyzésben is olvashattok. Fél kilenckor elindultunk Gusztival megint Kapolcsra, ahol ezúttal az I. Kárpát-medencei Értékőr Találkozón segédkeztünk. Ez az első olyan rendezvény, ahol (majdnem) minden értékőr csapat jelen volt. Kárpátaljától kezdve egészen Székelyföldig voltak résztvevők, összesen körülbelül harmincan.

Az első asztal munka közben

Az értékőrők ma egy workshopot tartottak, aminek az volt a célja, hogy tisztában legyenek az eddig elért eredményeikkel, megtudják, hogy mik a legfontosabb részei az értékőr programnak, és hogy hogyan segítette őket a program, közösségi és egyéni szinten. Évi az egyéni élményeket és tapasztalatokat jegyzetelte flipcsártra, Laci pedig segített összeszedni, hogy mik a legfontosabb elemek a programban, és mik azok, amin a jövőben szeretnének javítani. Guszti a harmadik asztalnál facilitált és segített összeszedni az értékőröknek, hogy közösségileg milyen változásokon mentek keresztül.

Gusztáv magyarázza a közösségben történt változásokat

Egy nagyon motivált társasággal ismerkedtünk meg, mindenki nagyon aktívan vett részt a munkában. Az értékőrök között kizárólag fiatalok vannak, csak van, aki már régebb óta fiatal. A közösség nagyon laza és lendületes, de ha komoly munka van, akkor tényleg nagyon odateszik magukat, szakmailag is.

Laci feladata volt a legnehezebb, nagyon kellett koncentrálnia

Ahhoz képest, hogy ez volt az első ilyen találkozó, úgy éreztük magunkat mintha legalább a 4-5. lenne, mert már az első nap után is nagyon összeszokott volt a társaság. Ez érthető is, hiszen nagyon kedvesek és nyitottak, és ugyanazok a célok mozgatják őket.

Az értékőr programról részletesebb információkat itt szerezhettek: http://www.ptfa.hu/index.php/ptfa/pannon-ifjusagi-ertekor-halozat 

Kapolcson a patakban állva különösen könnyen megy a blogírás. (De szép szitakötő ment itt!) A ma esti program a társasjátékoknak szekrényszerzés, szerelés és fűnyírás.

A szép szitakötő...