A Nivegy-völgyet annak idején Édesapja választotta, aki a környéken dolgozott, és vásárolt egy kis darab földet és pincét is a Tagyon-hegyen, úgy 40 éve. Akkor még úgy mondták: háztáji. Hollósy Zsombornak először jönnie kellett segíteni, aztán ez a kötelesség szenvedéllyé, örömmel végzett munkává vált.
Pályaválasztásában is szerepet játszott a szőlő szeretete. A Corvinus Egyetemen végzett kertészmérnökként, majd a Zánka és Környéke Pinceszövetkezetnél dolgozott borászként Szentantalfán.
A szövetkezeti munkája mellett végig művelte és fejleszette a saját 5 hektáros kis birtokát és családi pincészetét is. Ez év februárjában döntött úgy, hogy a maga szőlőjébe áll. Emellett segít a Tagyon Birtokon is a munkájával. Ez egy emberre hosszú távon is bőven elég lesz, mondja.