Herzka András eredendően turisztikai szakember, és javarészt Budapesten dolgozik. Sokáig még csak nem is hallott Balatoncsicsóról, holott a környéket jól ismerte, ugyanis sokat járt barátokhoz errefelé.

2004 óta aztán még többet, mert szerelembe esett a borászattal, felnőtt fejjel iskolapadba ült - a Soós István Borászati Szakközépiskolában tanult borászot - majd nekiindult, hogy földet keressen. Sokáig kellett kitartónak lennie, mire meglelte a Fenyves-hegyi földdarabot, amit aztán szépen gyarapítgatni kezdett. Nagyon szereti a Jóisten, ha ilyen szép helyre vezette, mondja.

 

Igyekszik is megbecsülni. A mára 2 hektárosra növekedett birtokot folyamatosan alakítgatja, nem utolsó sorban pedig sokat dolgozik a borral. Van segítsége a munkákhoz, ő akkor lép a képbe, amikor megkezdődik a szüret. Tavaly 3800 palackja volt, idén 5000-et tervez.
És egyszer csak elérkezik arra pontra, hogy döntsön, beleáll-e teljesen a szőlősgazda életbe, vagy marad a kétlakiság, Csicsó és Budapest között. 

​Terv sokféle van, sok minden alakul, támogatási lehetőségekben is bizakodnak. 

Az idő majd  megérleli a döntést. Addig is  készülnek a kiváló borok: olaszrizling (2 féle: apró fürtű "alaprizling" és B20 ), zeusz és a kékfrankos, és szívesen fogadnak vendégeket is a csodálatos panorámájú birtokon.