Múlt szerdán volt a Nivegyházban egy borkóstoló, utána pedig egy koncert. A borkóstolót a Dobosi Pincészet és a Tánczos Pince tartotta.

Ők tartották a borkóstolót

A Dobosi család borairól már 18. századi források is említést tesznek. Dobosi Dániel, a család egyik leszármazottja 1979-ben kezdett el újra borászattal foglalkozni. Mostanra már 25 hektáron gazdálkodnak, és évi 60 ezer palack boruk készül, közülük több díjnyertes. Gyártanak még bio gyümölcsleveket, mézet, szőlőmagolajat és -őrleményt is. 2002-ben áttértek a bio szőlőművelésre, azóta semmiféle vegyszert, gyomirtót, műtrágyát nem alkalmaznak. A felszívódó permetszerek helyett ként és rezet használnak növényvédő szerként.

t

Ezeket a borokat lehetett megkóstolni. A mi kedvenceink a Kéknyelű (Dobosi) és a Zengő válogatás (Tánczos) voltak

A Tánczos Pince borásza, Tánczos Zoltán eredetileg informatikus. 2013-ban szüreteltek először, jelenleg körülbelül 2,5 hektáron gazdálkodnak. Ők is készítenek szőlőlevet a borok mellett, és vegyszermentes gazdálkodást folytatnak.

Tánczos Zoltán

A jó borokhoz jól csúszott a csicsói kifli és Szabó Bálint sajtjai. (Bálintról nemrég megjelent egy cikk, amit ezen a linken lehet elolvasni: https://welovebalaton.hu/bor.gasztro/harom.kecske.hat.kecske.hatvan.kecske )

 

Csicsói kifli volt bőven

Ezt az eseményünket egészen sikeresnek mondhatjuk, hiszen az előző hetihez képest több volt a résztvevő. Ezen felbuzdulva tervezünk még egy ehhez hasonló rendezvényt, amire reméljük, hogy hasonlóan sokan eljöttök :)

A kóstoló után 8 órakor kezdődött el Nemes ’Kölyök’ Gábor koncertje, amire szintén sokan eljöttek, megtelt a rendezvényterem emberekkel, kezükben a büfénkben vett fröccsökkel, szörpökkel, zsíroskenyerekkel.

 

A nézők

Nemes Gábor, azaz Kölyök, a gitározás mellett loopokat és didgeridoo-t is használ, ráadásul szájdobol is, lényegében egyszemélyes zenekarként működik. Kölyök idén áprilisban 151 indulóból megnyerte a Fülesbagoly Tehetségkutatót. Azóta sok fellépése van, nemcsak itthon, de külföldön is, például a linzi nemzetközi utcazene fesztiválon. Emellett a Gitármánia Táborban kurzust is tartott, illetve ősszel megjelenik az első önálló kislemeze is.

 

Kölyök

Szuper koncert volt, úgy láttuk mindenki jól érezte magát. A koncert után még maradt a közönség kicsit beszélgetni a büfépult mellett. Amikor a többség elment, előkerült Guszti nagybőgője, és együtt eljátszottak Gáborral pár számot. Mindenkit biztatunk, hogy legközelebb ne siessen ennyire haza, mert tök jó volt az afterparti is, nem csak az egész koncert!

 

Afterparti