Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tanulmányút Pannonhalmára


Levendula illat, ősrégi iratok az ódon könyvtárban, gyönyörű panoráma, békés, derűs csend, gyógynövénykert a kolostor birtokán, 400 éves arborétum - amikor az ember olyan helyre jut el, mint Pannonhalma, még a 40 fokos meleg sem tudja eltántorítani, hogy mindent alaposan megnézzen és megértsen. Ráadásul gyógynövényes fagyival, levendulaszörppel és fröccsel is hűsítettük magunkat…



0 Tovább

Falusi vendégasztal szolgáltatás a Nivegy-völgyben

A nívós helyi termékek előállítása és tudatos kínálása, a szállásadás, a falusi vendégasztal szolgáltatás és a borkóstolás hozzáadott értékekként, igazi kitörési pontot jelenthet a Nivegy völgyben. Ezt jól mutatta az is, milyen sokan voltak kíváncsiak Szabadkai Andrea szakértőnk véleményére az április 17-i látogatás során. Nyolc család összesen 14 képviselője tette fel a kérdéseit a termék előállítás jogi és szabályozási hátteréről, az alapvető jogi tudnivalókról, a "tippekről és a szabályos trükkökről", amelyek a munkát és az értékesítést megkönnyítik.


0 Tovább

Nivegy-völgyi Tudástár - „Borász Műhely”

MEGHÍVÓ

Kedves Nivegy-völgyi Borász!

Bizonyára értesült már róla, hogy idén megkezdődik a balatoncsicsói plébánia felújítása. Az épület az egész Nivegy-völgy lakosságát fogja szolgálni: a tervek szerint a helyi turizmus, a kulturális élet, a civil összefogás és a helyi vállalkozások otthonává és szervezőerejévé válik majd.

A felújításhoz kapcsolódóan "Borász Műhely" címmel beszélgetés sorozatot szervezünk a helyi borászok által fontosnak tartott témákban. Hogy valóban olyan témák legyenek terítéken, amelyek a helyi borászokat érdeklik, számítunk a visszajelzésére az alábbi témákkal kapcsolatban.

0 Tovább

Nivegy-völgyi Tudástár - konzultáció szállásokról


A pénteki nap hasznos volt mind a meglátogatottak, mind a tanácsadók számára. A már megszokott módon egy rövid összefoglalással számolunk be Szalay-Zala Andrea és Soltész Anikó látogatásáról a szállásokon, leendő szállásokon.

Mire jutottunk?

− A falusi szállások építészeti tervezése illetve felújítása ELŐTT lenne nagyon hasznos szakértői tanácsokat adni. Az esztétikai szempontok megvitatásán túl folyamatosan tájékoztatva a szállásadókat a besorolások feltételrendszeréről, a működtetés jogi lehetőségeiről.

0 Tovább

Nivegy-völgyi Tudástár - beszámoló a falusi szállásadás képzésről


Másodízben tartottunk képzést a Nivegy-völgyi Tudástár képzéssorozatba, A falusi szállásadás kialakítási, működtetési feltételei és a jó gyakorlatok címmel. A képzések, a közös ötletelések abban segíthetnek, hogy a felújított plébánia épülete megteljen élettel, színes programokkal, és a működtetés költségének is meglegyen a fedezete. Egyúttal Nivegy-völgy egészét is segíteni kívánja a program, hogy megélhetési-, boldogulási lehetőségeik bővüljenek, és a helyben kiaknázható erőforrásokat még inkább ki tudják használni.

A helyszín ezúttal a Dobosi Pincészet volt Szentantalfán. Ezúton is köszönjük a szíves vendéglátást Dobosi Dánielnek és Ilonkának.

Összefoglalás képen íme a fontosabb pontok Szalay Zala Andrea, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) elnöke előadásából.

Előadónk a falusi turizmus fő vonzerejeként kiemelte a természet közelségét, a még élő tradíciókat (tárgyi, szellemi, kulturális, valamint termelési hagyományok), a vidéki életmódot, a családias miliőt, és az emberi kapcsolatokat.

A felsoroltak sokszínű, tájegységenként, településenként, de akár vendégfogadóként is eltérő kínálatot jelentenek, és kiváló lehetőséget nyújtanak a falusi turizmus specializálódásához.

0 Tovább
«
12

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog