Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy nagy munka lezárul - elkészült a plébánia épülete

A Balatoncsicsón zajló több éves közös munka a végéhez közeledik.
Az elmúlt hónapban befejeződött az építkezés, levonultak a kivitelezők és átadták a gyönyörű új épületet.
Párhuzamosan készül az épület használatbavételi engedélye, amely a működéshez elmaradhatatlan, és az áramszolgáltatótól is várjuk a megfelelő kapacitás engedélyezését, amely lehetővé teszi a szabályos működést.

Ha mindezeknek birtokában leszünk, éppen itt az ideje, hogy az épület megnyissa a kapuit a helyi közösség és az odalátogatók előtt. Egy kis ünneplést is tervezünk, amelyre mindenkit örömmel hívunk és várunk. Természetesen jelezzük majd a pontos időpontot.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy közösségi felújítás felújítás

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Rádiómúzeum Szentantalfán

A szentantalfai Rádiógyűjtemény kezdeteiről faggatózva kiderült, hogy egykori tulajdonosa, Sólyom Gyula 1978 óta gyűjti a készülékeket. Amikor a lakásuk után már a garázst is megtöltötték szeretett tárgyai, jött a mentőötlet: kerüljenek át az egykori tanítólakásba. Eleinte csak egy szobát foglalt el a gyűjtemény, mostanára már hármat töltenek meg a régi készülékek: 370 darab rádió, továbbá telefonok, tévék, és egyéb műszaki régiségek.
Sólyom Gyula nagy ismerője mindnek.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Nivegy-völgyi Ifiszálló

Varga-Szabó Éva Veszprémből került Balatoncsicsóra, ide jött férjhez. Eleinte tartott tőle, hogyan lesz majd az élet falun. Meglepetésére azonban számos vele egykorú korú fiatal anyuka volt Csicsón, szintén kisgyerekekkel. A beilleszkedésben így leginkább a baba-mama klub segített, amely házról-házra járt. Lévén idegenforgalmi közgazdász, hamarosan jött a felkérés az Önkormányzattól, hogy társadalmi munka keretében segítse az iskola tetőterében található 50 férőhelyes ifjúsági szálláshely működtetését, amit, amit 2013 nyarán el is vállalt.
A vendégszám szépen növekszik, úgyhogy Éva nagyon bizakodó.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek szálláshely bicikliút

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Dobosi Etelka patchwork oktató

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Szentantalfa őstermelő méz patchwork névjegyek
Férjével együtt őstermelők: egyfelől szőlővel foglalkoznak, másfelől méhészettel. Dobosi Dezső eredetileg kőműves mester, aki jobban szereti a mezőgazdaságot, az állatokat így szakmai irányt változtatott. Az édesapjától örökölt szőlőt idővel egyre gyarapítgatta, így a munka is egyre több lett vele, nem fért össze a kőművességgel. De, hogy mégis több lábon álljanak, mellett méhészkedni is kezdett. Két testvére akkor már szintén ezzel foglalkozott.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Zsóka Fogadója

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek fogadó szállás Szentantalfa

Stark Andrea és Vancsó Attila 2014 októberétől vette át az üzemeltetést.
Andrea eredeti szakmája szerint a külkereskedő, logisztikával foglalkozott, később pedig ingatlanokkal. De az élete más irányt vett, és egy budapesti fine dining étterem, a Café Erté működtetésében szerzett tapasztalatokat a vendéglátásban, ami az egykori Alkotás eszpresszóból kialakított első osztályú étterem. A Liszkay Pincészet volt az a következő állomás, amely már a Balaton-felvidék irányába egyengette az utat.

0 Tovább

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog