Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nivegy-völgyi névjegyek: Végh Pincészet

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek borászat Óbudavár

Végh Tamás és öccse Róbert a nagyapai örökséget vették újra birtokba Óbudaváron, az Irtáson. Ők már Veszprémben születtek, de egész gyerekkorukban itt töltötték a hétvégéket és a nyarakat. Míg a kapálással és a szőlőmunkákkal küszködtek, a városi gyerekek a Balatonnál strandoltak. Rettenetesen utálták az egészet, ahogy ez már csak lenni szokott.
Aztán ez egyszer csak fordult.

0 Tovább

Beszámoló az első Jövő Műhelyről


Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Jövőműhely közösségi tervezés képzések
A közösségfejlesztő projektrész egyik célja a Nivegy-völgy jövőképének elkészítése. A Völgy jövőképe több műhely keretében készül majd el, a következő érintett csoportok bevonásával: Nivegy-völgyi vállalkozók (borászok, szállásadók, helyi termék előállítók), Nivegy-völgyi lakosok és a Plébánia Alapítvány.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Tagyoni Terasz és párlatok

Igazi jött-mentként már 1984 óta ingáznak feleségével Illés Gyöngyivel Budapest és Szentantantalfa között. Gyöngyi közgazdász, Törköly Róbert pedig dokumentum és ismeretterjesztő filmek gyártásával foglalkozik.
Annak idején a nővére és családja vette meg a Templom utcai gólyás házat. Majd 1991 őszén maguk is antalfai ingatlan tulajdonosok lettek: megvették a mosónál lévő csősz házat. Azóta az épület már a második felújítását éli.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia névjegyek Tagyon szállás pálinka párlatok

A nyolcvanas években, a környék sokszori körbe biciklizése során jutottak arra a gondolatra, hogy ezt a vidéket meg kell ismertetni másokkal is. Először, a szakmájából adódóan több tévéműsorba ajánlotta a Nivegy völgy bemutatását.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Tagyon titkos kamrája

A testvérpár, Hoffmann Jutka és Orsolya az igen kedves és különleges nevű vállalkozás létrehozói. Kis családi vállalkozásnak mondják magukat. Az alapötlet: házi szörpök és lekvárok készítése, amit folyamatosan gyarapítanak más termékekkel, csatnikkal, gyógynövényes kézműves bonbonokkal.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek bonbon lekvár szörp őstermelő

Jutka korábban is gyógynövényekkel dolgozott, amit szeretett volna önállóan, vállalkozóként folytatni. 2014-ben lett őstermelő. Orsolya kereskedőként dolgozott.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Tagyon Birtok


Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek borász vendéglátás

A híres zánkai barackos őstermelőtől, Réfi Vendeltől vette meg ezt a félhektáros földdarabot Kartaly Attila, a budapesti informatikai vállalkozó. Nem ilyet akart, nem ekkorát és nem ennyiért, de hamar egymás kezébe csaptak, mondja.
Attila éppen akkoriban keresett menyecskét, és fontos szempont volt, hogy a lány szeresse majd Tagyont. Meg is érkezett Zsuzsika, későbbi felesége, immár 2 kisgyerekük édesanyja, aki új lendületet adott a Birtok fejlődéséhez azzal, hogy "csináljanak egy jó bort!".
A szőlő telepítését már együtt végezték, Zsuzsika pedig azóta a borászatot is kitanulta.

0 Tovább

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog