Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nivegy-völgyi névjegyek: Nivegy-völgyi Ifiszálló

Varga-Szabó Éva Veszprémből került Balatoncsicsóra, ide jött férjhez. Eleinte tartott tőle, hogyan lesz majd az élet falun. Meglepetésére azonban számos vele egykorú korú fiatal anyuka volt Csicsón, szintén kisgyerekekkel. A beilleszkedésben így leginkább a baba-mama klub segített, amely házról-házra járt. Lévén idegenforgalmi közgazdász, hamarosan jött a felkérés az Önkormányzattól, hogy társadalmi munka keretében segítse az iskola tetőterében található 50 férőhelyes ifjúsági szálláshely működtetését, amit, amit 2013 nyarán el is vállalt.
A vendégszám szépen növekszik, úgyhogy Éva nagyon bizakodó.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek szálláshely bicikliút

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Zsóka Fogadója

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek fogadó szállás Szentantalfa

Stark Andrea és Vancsó Attila 2014 októberétől vette át az üzemeltetést.
Andrea eredeti szakmája szerint a külkereskedő, logisztikával foglalkozott, később pedig ingatlanokkal. De az élete más irányt vett, és egy budapesti fine dining étterem, a Café Erté működtetésében szerzett tapasztalatokat a vendéglátásban, ami az egykori Alkotás eszpresszóból kialakított első osztályú étterem. A Liszkay Pincészet volt az a következő állomás, amely már a Balaton-felvidék irányába egyengette az utat.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Vidéki ház


Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Tagyon szállás vendéglátás

A Nivegy-völgy egyik legismertebb szálláshelyét Andrónyi Ági működteti.
Ági Kapolcsról származik és sokfelé élt már a világban, mire Tagyonban otthonra lelt, 1997-ben.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Tagyoni Terasz és párlatok

Igazi jött-mentként már 1984 óta ingáznak feleségével Illés Gyöngyivel Budapest és Szentantantalfa között. Gyöngyi közgazdász, Törköly Róbert pedig dokumentum és ismeretterjesztő filmek gyártásával foglalkozik.
Annak idején a nővére és családja vette meg a Templom utcai gólyás házat. Majd 1991 őszén maguk is antalfai ingatlan tulajdonosok lettek: megvették a mosónál lévő csősz házat. Azóta az épület már a második felújítását éli.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia névjegyek Tagyon szállás pálinka párlatok

A nyolcvanas években, a környék sokszori körbe biciklizése során jutottak arra a gondolatra, hogy ezt a vidéket meg kell ismertetni másokkal is. Először, a szakmájából adódóan több tévéműsorba ajánlotta a Nivegy völgy bemutatását.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Szabó és Fia Borpince

Szabó József azt szokta meg egész életében, hogy tempósan él, és sok mindent megvalósít az elképzeléseiből. Most, 58 felé kanyarodva is így van ezzel, de már látja, hogy fogy a rendelkezésre álló idő, így az egyre becsesebb. A plébánia elkészülte is azon vágyai közé tartozik, amit nagyon szeretne megélni. Építészként különösen is érdekli ez a projekt.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek bor borász szálláshely
Csicsó fölött a hegyen, egy 20 hektáros terület középpontja a pincészet, gyönyörű kilátással, körülötte erdővel.

Felmenőik az 1750-es táján érkeztek ide Frankhonból - Scher Jancsi bácsi kutatásai alapján -, amikor Mária Terézia a török hódoltság után szőlő- és borkultúrához értő embereket telepített be Magyarországra. Tehát úgy 270 éve viszik tovább az eredeti hagyományt.

0 Tovább
«
123

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog