Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek fogadó szállás Szentantalfa

Stark Andrea és Vancsó Attila 2014 októberétől vette át az üzemeltetést.
Andrea eredeti szakmája szerint a külkereskedő, logisztikával foglalkozott, később pedig ingatlanokkal. De az élete más irányt vett, és egy budapesti fine dining étterem, a Café Erté működtetésében szerzett tapasztalatokat a vendéglátásban, ami az egykori Alkotás eszpresszóból kialakított első osztályú étterem. A Liszkay Pincészet volt az a következő állomás, amely már a Balaton-felvidék irányába egyengette az utat.

 

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek fogadó szállás Szentantalfa

Ha a családi gyökereket nézzük, máris ott a magyarázat a vendéglátás szeretetére: Andrea édesanyja a Zserbó cukrászdát vezette. A család gasztro-tanítómestere a Balatonszemesi nagymama, aki hagyományos polgári konyhát vitt. A nagymama testvére volt a szemesi főhalászmester, az ő felesége pedig úri szakácsasszony, aki a környékbeli villákban nyaralóknak főzött. Volt tehát honnan tanulni az alapokat…

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek fogadó szállás Szentantalfa

Attila hivatalosan 25 éve vendéglátós, valójában sokkal több ez már. Egerben nőtt fel, ahol nagybátya volt a Kazamata étterem tulajdonosa. Attila iskola után minden nap betért az étterembe és szinte belenőtt a vendéglátásba. Amikor nagybátyja megnyitotta az első kézműves sörfőzdét, Attila a tanulóéveit ott töltötte. Később végigjárta a szakma minden területét, dolgozott szállodában, étteremben, kávézókban, és a ranglétrát is végigjárta. Ismeri a szakma minden csínját-bínját.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek fogadó szállás Szentantalfa

Az új helyen, Zsóka Fogadójában új étlappal indítottak, olyan irányba tartva, amely új szemlélet a Balaton körül: a helyi alapanyagokat részesítik előnyben, friss konyhát működtetve, azaz szezonális és regionális, ami készül.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek fogadó szállás Szentantalfa
Kicsi étlappal, gyakran változó kínálattal dolgoznak. Igazi, falusi, békebeli fogadót szeretnének megvalósítani. Ahogy a franciáknál is működik, mondják: „ma ezt kaptam a piacon, ezt főzöm”. Mindezt persze fokozatosan jó kialakítani, hogy a megszokott ízek helyett az újakat is megszeressék a vendégek.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek fogadó szállás Szentantalfa

Közben szépen alakulgat a kapcsolatrendszerük a helyi termelőkkel, akik maguk is megkeresik az éttermet, ha szép friss terményük van. Andreáék több száz kiló gyümölcsből készítenek lekvárokat, amit a szállóvendégek reggelire kapnak. A kovászos uborka a terasz melegében készül. Azt tapasztalják, hogy a vendégek örömmel vesznek meg mindent, ami háznál készült finomság.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek fogadó szállás Szentantalfa

A borászatokkal is sikerül egyre jobb kapcsolatokat építeni, gyakoriak a közös programok a Dobosi Pincészettel, a Lídia Borházzal, a Tagyon Birtokkal. is és még számos környékbeli borászattal.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek fogadó szállás Szentantalfa

A jövő tervei között szerepel, hogy pályázati támogatásból korszerűsítsék a konyhát, új szennyvíztisztító berendezést helyezzenek üzembe. Azt remélik, hogy és remélik, hogy a szálláshelyeket is fejleszteni és szépíteni tudják, és az eddig befektetett munkájuknak köszönhetően növekszik majd a vendégkörük. A jövőben nagyobb figyelmet szeretnének fordítani a marketingre is.

A még hosszabb távú tervek: szívesen megtelepednének a környéken kis szőlőjük is lesz, amihez Andrea borászati képzésre jelentkezik.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek fogadó szállás Szentantalfa