Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Videós nyári iskola Csicsón


A balatoncsicsói Örökségünk Egyesület, a csicsói általános iskolával együttműködésben majdnem két millió forintos támogatást nyert az idei Hungarikum pályázaton.


A pályázat címe (M)értékek iskolája, fő célja pedig, hogy a helyi ifjúságnak segítsünk közelebb kerülni ehhez a gyönyörű helyhez, ahol élünk.

0 Tovább

Szakmaközi kerekasztal a kulturális örökségről - összefoglaló

Az országban sok száz, a Balatoncsicsói plébániaépülethez hasonló, évtizedek óta elhagyatott megmentendő műemléképület van. Hogyan lehet úgy felújítani ezeket, hogy az értékeket megőrizve a helyi gazdaság, az ott élők és a természeti környezet is egyaránt jól járjanak, és az épület hosszú távon fennmaradjon? - ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélgettünk szakemberekkel az Örökség - közösség - gazdálkodás-érték hívószavakkal megrendezett budapesti kerekasztal beszélgetésen, 2015. május 29-én, a Párbeszéd Házában.

A "Kulturális örökség gazdasági és társadalmi hatásainak feltárása" (REVEAL) című, a Norvég Alap által támogatott projekt keretében építészek, műemlékvédelmi szakemberek, hatósági előadók, vállalkozásfejlesztési szakember, területfejlesztők, valamint közösségfejlesztők együtt gondolkodtunk az örökséggazdálkodás új és lehetséges irányairól, erről készült az alábbi részletes beszámoló.

0 Tovább

Jól vizsgáztak Nivegy-völgy borai az éves borversenyen

Szentantalfán, az új Faluházban április utolsó napján rendezték meg a hagyományos Nivegy-völgyi borverseny. A szakmai rendezvényhez a korábbi évekkel szemben több olyan kulturális, gasztronómiai és szórakozató esemény is csatlakozott, amelyek segítségével mind a helyi és környékbeli lakosok, mind a messziről érkezett turisták belekóstolhattak a Nivegy-völgy nyújtotta páratlan lehetőségekbe.

Már a Faluházhoz érkezve megismerkedhettek a látogatók a környékben előállított termékekekkel: különféle sajtok, mézek, szörpök, sütemények és sok más finomság várt arra, hogy megkóstolják, és megvásárolják őket!

0 Tovább

Falusi vendégasztal szolgáltatás a Nivegy-völgyben

A nívós helyi termékek előállítása és tudatos kínálása, a szállásadás, a falusi vendégasztal szolgáltatás és a borkóstolás hozzáadott értékekként, igazi kitörési pontot jelenthet a Nivegy völgyben. Ezt jól mutatta az is, milyen sokan voltak kíváncsiak Szabadkai Andrea szakértőnk véleményére az április 17-i látogatás során. Nyolc család összesen 14 képviselője tette fel a kérdéseit a termék előállítás jogi és szabályozási hátteréről, az alapvető jogi tudnivalókról, a "tippekről és a szabályos trükkökről", amelyek a munkát és az értékesítést megkönnyítik.


0 Tovább

Hegyközségi Borverseny Szentantalfán 

A bejegyzés egyben meghívó. Évtizedek óta rendez borversenyt a Szentantalfai Hegyközség, és most érkezett el az ideje, hogy ez az esemény nyitott lesz a nagyközönség számára. Sőt, akár a 2 napos szabadságot is el lehet tölteni Nivegy-völgyben, olyan hívogató program állt össze. Szeretettel várunk mindenkit! Az esemény egyben nyitó alkalma a nemrégiben felújított szentantalfai Faluháznak.

De ennél még több is. Tavaly óta egyre intenzívebb együttgondolkodás zajlik a csicsói plébánia felújításához kapcsolódóan (az előzményekről számos cikk itt a blogon és a facebookon), amely egész Nivegy-völgy és az itt lakók közös jövőtervezése, egyre táguló körben. Azaz egyre többen tudnak bekapcsolódni a folyamatokba.

0 Tovább
«
12

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog