Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mitől különleges Nivegy-völgy?

balatoncsicsói plébánia Balatoncsicsó közösségi felújítás Nivegy-völgy felújítás névjegyek hírek

A Nivegy-völgy falvainak története c. könyvet lapozgatva rendkívül izgalmasan tárulnak föl a régi idők. Nézzünk is meg pár izgalmas részletet!

A gazdag természetei adottságok miatt a környék mindig lakott volt. Az őskori településnyomokon újabbakat és újabbakat találtak. "Az idők végtelenje óta csörgedező Csorsza- vagy Cserkúti-patak mentén ősidők óta útvonalat tapostak ki a jövő-menő embercsoportok. Ez az évezredek óta használt természetes útvonal - azóta kiépítve - a Balaton-felvidék és a Balaton partvidéke között az egyik legfontosabb útvonal napjainkban is. A Csorsza-pataknak és az ősidők óta használatos útvonalnak helyet adó - északról déli irányba táguló - széles völgyet nevezik évszázadok óta Nivegy vagy Nevegy-völgynek."

0 Tovább

Évkezdő tervezgetés

Az évindítóból nem maradhat ki egy szép élményünk, amiről úgy érezzük, picit jutalma is a tavalyi közös munkának. Nem más ez, mint az év végi csicsói közösségi karácsony.

December 22-én szép számmal összegyűltünk az ünnepi ebédre a Faluházban.

Régóta tartanak Csicsón közösségi karácsonyt, az ünnep előtti utolsó napokban. Hagyományosan erre a nyugdíjasok voltak hivatalosak, de idővel kibővült a meghívottak köre, és immár a fitalabbak, családosok is jelen vannak.

Ez alkalommmal mi, a Forster Központ munkatársai is meghívottak voltunk (az alábbi fotón balról jobbra: Soltész Anikó, Dúll Andrea, Babarczy Veronika). Kis ajándékkal szerettünk volna hozzájárulni az együttlét jó hangulatához, ami különösen az idősebbek számára volt érdekes: egy fotóvetítéssel.

0 Tovább

Szent Márton napjára, hogy bőségünk legyen!


Szent Márton-nap balatoncsicsói plébánia Balatoncsicsó Balaton-felvidék Márton-nap újbor hírek
Szent Márton-nap Nivegy-völgyben több szempontból is fontos ünnep.
Egyfelől, lévén borvidék, az új bor ünnepe, amit a pincészetekben méltón meg is ünnepelnek. Másfelől Szent Mártonnak szenteltek templomot Óbudaváron is, amely így névleges állomása a Szombathelytől Tours-ig vezető zarándokútnak. Az útvonalat az Európa Tanács 2005-ben Európai Kulturális Útvonallá nyilvánította.

0 Tovább
12
»

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog