Másodízben tartottunk képzést a Nivegy-völgyi Tudástár képzéssorozatba, A falusi szállásadás kialakítási, működtetési feltételei és a jó gyakorlatok címmel. A képzések, a közös ötletelések abban segíthetnek, hogy a felújított plébánia épülete megteljen élettel, színes programokkal, és a működtetés költségének is meglegyen a fedezete. Egyúttal Nivegy-völgy egészét is segíteni kívánja a program, hogy megélhetési-, boldogulási lehetőségeik bővüljenek, és a helyben kiaknázható erőforrásokat még inkább ki tudják használni.

A helyszín ezúttal a Dobosi Pincészet volt Szentantalfán. Ezúton is köszönjük a szíves vendéglátást Dobosi Dánielnek és Ilonkának.

Összefoglalás képen íme a fontosabb pontok Szalay Zala Andrea, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) elnöke előadásából.

Előadónk a falusi turizmus fő vonzerejeként kiemelte a természet közelségét, a még élő tradíciókat (tárgyi, szellemi, kulturális, valamint termelési hagyományok), a vidéki életmódot, a családias miliőt, és az emberi kapcsolatokat.

A felsoroltak sokszínű, tájegységenként, településenként, de akár vendégfogadóként is eltérő kínálatot jelentenek, és kiváló lehetőséget nyújtanak a falusi turizmus specializálódásához.