Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nivegy-völgyi névjegyek: Végh Pincészet

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek borászat Óbudavár

Végh Tamás és öccse Róbert a nagyapai örökséget vették újra birtokba Óbudaváron, az Irtáson. Ők már Veszprémben születtek, de egész gyerekkorukban itt töltötték a hétvégéket és a nyarakat. Míg a kapálással és a szőlőmunkákkal küszködtek, a városi gyerekek a Balatonnál strandoltak. Rettenetesen utálták az egészet, ahogy ez már csak lenni szokott.
Aztán ez egyszer csak fordult.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Tagyon Birtok


Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek borász vendéglátás

A híres zánkai barackos őstermelőtől, Réfi Vendeltől vette meg ezt a félhektáros földdarabot Kartaly Attila, a budapesti informatikai vállalkozó. Nem ilyet akart, nem ekkorát és nem ennyiért, de hamar egymás kezébe csaptak, mondja.
Attila éppen akkoriban keresett menyecskét, és fontos szempont volt, hogy a lány szeresse majd Tagyont. Meg is érkezett Zsuzsika, későbbi felesége, immár 2 kisgyerekük édesanyja, aki új lendületet adott a Birtok fejlődéséhez azzal, hogy "csináljanak egy jó bort!".
A szőlő telepítését már együtt végezték, Zsuzsika pedig azóta a borászatot is kitanulta.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Steixner László Szentjakabfa polgármestere

Lassan már történelem leszek, mondja nevetve, amikor arról faggatjuk, hogyan kezdte a pályáját, mióta polgármester. Rangidős itt a Nivegy-völgyben, sok mindent látott, teszi hozzá.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek borász polgármester vállalkozó őstermelő Szentjakabfa

Gyerekkorából még emlékszik rá, hogy az akkori időkben az egyházközség adományokkal segítette a papot - tűzifától a termékenyekig -, de maga a plébános, Kerpe Miklós is gazdálkodott. Nivegy-völgy falvait saját lovasszekerén - később Trabanttal - járta be, amikor misét mondani ment.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Schumacher József Balatoncsicsó polgármestere

Azon polgármesterek egyike, akik 1990 óta igazgatják a településeket. Az országban 166-an vannak összesen.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek borász polgármester bolt kocsma

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Szabó és Fia Borpince

Szabó József azt szokta meg egész életében, hogy tempósan él, és sok mindent megvalósít az elképzeléseiből. Most, 58 felé kanyarodva is így van ezzel, de már látja, hogy fogy a rendelkezésre álló idő, így az egyre becsesebb. A plébánia elkészülte is azon vágyai közé tartozik, amit nagyon szeretne megélni. Építészként különösen is érdekli ez a projekt.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek bor borász szálláshely
Csicsó fölött a hegyen, egy 20 hektáros terület középpontja a pincészet, gyönyörű kilátással, körülötte erdővel.

Felmenőik az 1750-es táján érkeztek ide Frankhonból - Scher Jancsi bácsi kutatásai alapján -, amikor Mária Terézia a török hódoltság után szőlő- és borkultúrához értő embereket telepített be Magyarországra. Tehát úgy 270 éve viszik tovább az eredeti hagyományt.

0 Tovább
«
12345

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog