Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nivegy-völgyi névjegyek: Steixner László Szentjakabfa polgármestere

Lassan már történelem leszek, mondja nevetve, amikor arról faggatjuk, hogyan kezdte a pályáját, mióta polgármester. Rangidős itt a Nivegy-völgyben, sok mindent látott, teszi hozzá.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek borász polgármester vállalkozó őstermelő Szentjakabfa

Gyerekkorából még emlékszik rá, hogy az akkori időkben az egyházközség adományokkal segítette a papot - tűzifától a termékenyekig -, de maga a plébános, Kerpe Miklós is gazdálkodott. Nivegy-völgy falvait saját lovasszekerén - később Trabanttal - járta be, amikor misét mondani ment.

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Steierlein István, Tagyon polgármestere

A rendszerváltozáskor megalakuló első tagyoni önkormányzati képviselőtestületnek már tagja volt, és alpolgármesterként tevékenykedett, majd 1998 óta társadalmi funkciós - azaz nem főállású - polgármestere lett a 100 fős falunak. A 2014-es választásokon a településen német nemzetiségi önkormányzatot alakítottak az ott élők.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegy névjegyek Tagyon polgármester

Ugyan már tervezi a "nyugdíjas" éveket, de egyelőre polgármesteri teendői mellett a Nivegy-völgyi Borház Kft. növénytermesztési részlegének vezetője, a szántóföldi növénytermesztés koordinátora,

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Schumacher József Balatoncsicsó polgármestere

Azon polgármesterek egyike, akik 1990 óta igazgatják a településeket. Az országban 166-an vannak összesen.

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegyek névjegyek borász polgármester bolt kocsma

0 Tovább

Csicsói plébánia felújítás - I. ütem

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia építkezés felújítás műemlék Reveal projekt

Nagy az érdeklődés a plébániafelújítás elindulása nyomán. Sokat vártunk rá és persze sok várakozás, kérdés él az épület felújításával kapcsolatban: milyen lesz az új épület, mi marad meg, mi lesz elbontva és mit találtak meg a kutatások? Mikorra készül el? Mi készül el egyáltalán a jelenlegi fejlesztés keretében?

0 Tovább

Nivegy-völgyi névjegyek: Szigeti Mónika őstermelő

Mónika és férje először csak átjártak Erdélyből szüretelni a Dobosi Pincészethez, de aztán megtetszett nekik a vidék, hamarosan hozták a két gyereket és 2008-ben letelepedtek Szentanatlfán. Otthon, Szatmárnémetiben kertészkedéssel, állattenéysztéssel foglalkoztak.

Lassan elkezdtek hiányozni az otthoni ízek, és kitalálták, hogy itt is elkezdenek kertészkedni. Milyen fontos motiváció az otthoni íz!

Balatoncsicsó balatoncsicsói plébánia őstermelő Nivegy-völgy Nivegy-völgyi névjegy névjegyek zöldség kert

Úgy alakult, hogy kaptak használatra egy kis földet, amit két oldalról is patak vesz körül. Amikor már nagyon sok minden termett, Mónika arra gondolt, jó volna eladni piacon.

0 Tovább

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog