Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mérnök agy és borász szív

Szakértőink sorában Balázs Tiborhoz értünk, aki vállalkozásfejlesztőként vesz részt a balatoncsicsói plébánia felújításához kapcsoló Borász Műhely szervezésében, és a későbbi üzleti tervezést segítő képzéseken. Bár a fővárosban él, meghatározó számára a vidékhez való kötődés. Villamosmérnök, tanár, közgazdász és maga is vállalkozó. A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója 2011 óta. Szerelemből, felnőtt fejjel kitanulta a borászkodást, saját pincéje, bora van. Igyekszik számos tevékenysége mellé a sportot is beilleszteni, karatéka, maratonfutó, triatlonista és természetjáró ember. Csicsóról és mindazokról az élményekről kérdeztük, amelyek pozitív, meggyőző tapasztalatok az életében arról, hogy minden tanulható, és nincs lehetetlen, ha adott a kellő elszántság és lelkesedés.


Honnan indult a pályád, miként alakult ennyire sokszínűre?
Meghatározó az életemben a tanyasi, falusi környezet, lévén alföldi, szegedi születésű vagyok, és gyerekkoromban rengeteg időt töltöttem a nagyszüleim Hajdú-Bihar megyei tanyáján. Egyfajta keretes szerkezete az életemnek, hogy néhány év múlva ismét vidéki környezetben képzelem el magam: a Bakonyban levő parasztházunkban fogunk élni és gazdálkodni. Nagy rajongója vagyok Hamvas Bélának, aki a Bor filozófiája című művében a magyar tájak karakterét is leírja. Szerinte a Bakony jellemzői a szabadság, a függetlenség, az erő. Ezzel a megközelítésmóddal nagyon tudok azonosulni, és csak erősíti bennem az amúgy is meglevő kötődést a Bakonyhoz, a Balaton vidékéhez.

0 Tovább

Jól vizsgáztak Nivegy-völgy borai az éves borversenyen

Szentantalfán, az új Faluházban április utolsó napján rendezték meg a hagyományos Nivegy-völgyi borverseny. A szakmai rendezvényhez a korábbi évekkel szemben több olyan kulturális, gasztronómiai és szórakozató esemény is csatlakozott, amelyek segítségével mind a helyi és környékbeli lakosok, mind a messziről érkezett turisták belekóstolhattak a Nivegy-völgy nyújtotta páratlan lehetőségekbe.

Már a Faluházhoz érkezve megismerkedhettek a látogatók a környékben előállított termékekekkel: különféle sajtok, mézek, szörpök, sütemények és sok más finomság várt arra, hogy megkóstolják, és megvásárolják őket!

0 Tovább

2x2 néha 5 - beszámoló az 1. Borász Műhelyről

A Borász Műhelybeszélgetések első alkalmának témája az együttműködésre és közös értékesítésre alapozott borvidéki marketing volt, 2x2 néha 5 címmel.

A meghívott előadó - Borbély Sándor, a Pannonhalmai Borvidéken működő Borpromo Kft. tulajdonos-ügyvezetője arról beszélt, melyek egy bormarketing vállalkozás vezetőjének szempontjai, és hogyan, miben segíthet a közös borvidéki értékesítés.

0 Tovább

Nivegy-völgyi Tudástár - „Borász Műhely”

MEGHÍVÓ

Kedves Nivegy-völgyi Borász!

Bizonyára értesült már róla, hogy idén megkezdődik a balatoncsicsói plébánia felújítása. Az épület az egész Nivegy-völgy lakosságát fogja szolgálni: a tervek szerint a helyi turizmus, a kulturális élet, a civil összefogás és a helyi vállalkozások otthonává és szervezőerejévé válik majd.

A felújításhoz kapcsolódóan "Borász Műhely" címmel beszélgetés sorozatot szervezünk a helyi borászok által fontosnak tartott témákban. Hogy valóban olyan témák legyenek terítéken, amelyek a helyi borászokat érdeklik, számítunk a visszajelzésére az alábbi témákkal kapcsolatban.

0 Tovább

Balatoncsicsó

blogavatar

Adott 5 falu 1000 lakóval a Balaton-felvidéken, az egykori központjuk, egy 300 éves plébánia, ami 30 éve elhagyatott. Mit hoz ki ebből az aktív helyi közösség és a Forster Központ, a Norvég Alap támogatásával? Kövesd végig a blogunkon!

Támogatóink

kapcsolat

nivegyvolgy_kukac_gmail.com

Reblog